vineri, aprilie 19, 2024

Austria Pusa la Zid de Criticile DURE dupa Deciziile MAJORE ale lui Nehammer pentru Schengen, Romania

Must Read

Austria este pusa la zid de o serie de critici extrem de dure care arata lumii intregi ce decizii extrem de serioase au fost luate dupa veto-ul dat Romaniei pentru aderarea la Schengen, iar asta deoarece guvernul Nehammer a hotarat sa faca o serie de cartiere speciale in care sa fie cazati migrantii care au cerut azil in tara europeana.

Austria este acuzata de catre Amnesty International de faptul ca a creat conditii inumane de cazare in aceste cartiere, dar si ca nu mai respecta drepturile omului, insa ministrul de interne Gerhard Karner este ferm impotriva acestor afirmatii, spunand ca tara sa a ajuns la limita din punct de vedere al cererilor de azil.

Austria respinge acuzatiile ONG-ului, dar cu toate acestea ministrul Karner spune ca actualele locatii de cazare trebuiau facute pentru ca migrantii sa nu ajunga sa isi caute refugiu in zonele publice, situatia in sine fiind una destul de complicata, insa deocamdata singura solutie pentru guvernul Nehammer ramane protejarea mai eficienta a granitelor.

„În raportul său anual 2022/23, Amnesty International a criticat „condițiile inumane” de cazare a solicitanților de azil. În plus, Amnesty a identificat o „tendință îngrijorătoare conform căreia unii politicieni din Austria pun la îndoială din ce în ce mai mult drepturile omului”. Austria se află la un punct de cotitură, „coeziunea societății noastre este subminată”.

Karner a recunoscut că numărul migranților în ultimul an „a atins limita rezistenței” – dar se apără: „Cartierele de urgență au fost necesare pentru ca refugiații să nu se deplaseze pe piețele noastre principale, pe străzi și în fața grădinițelor. Cred că Amnesty International a încurcat țara. Această descriere a situației nu are nicio legătură cu Austria!””.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This