miercuri, aprilie 24, 2024

Alcool sau droguri – soluțiile Guvernului Nehammer pentru frigul din iarna care urmează?!

Must Read

Discursul cancelarului a provocat un scandal uriaș cu Opoziția și revolta cetățenilor pe rețelele de socializare

Opoziția și alegătorii cred că premierul își bate joc de populație

„Alcoolul și drogurile sunt tot ce are de oferit Guvernul împotriva inflației!”

Cancelarul Karl Nehammer a vorbit,sâmbătă. 9 iulie, la conferința filialei tiroleze a Partidului Popular despre inflație și a decis asupra unei alegeri neobișnuite de cuvinte.

“Alcoolul este în nregulă!”

Remarca lui Nehammer că, din cauza creșterii prețurilor, în curând va exista doar o alegere între „alcool și droguri psihotrope” a fost puternic criticată în rețelele de socializare.

Potrivit publicației standard.at,la Alpbach,în Tirol, cancelarul și președintele partidului federal ÖVP, Karl Nehammer, a făcut furori în rețelele sociale și a provocat critici dure din partea FPÖ cu declarația sa „alcool sau droguri psihotrope”, sâmbătă, 9 iulie, la conferința de partid a organizației ÖVP de la Alpbach. Cancelarul declarase că, în cazul în care nu se iau contramăsuri adecvate împotriva creșterii prețurilor și a inflației: „Dacă continuăm așa, veți avea doar două decizii: alcool sau droguri psihotrope!”

„Și eu spun: alcoolul este, în principiu, în regulă!”, a spus Nehammer, adăugând în cele din urmă: „Lucrul decisiv este că întotdeauna faci un toast când te simți bine!”…Anterior, Nehammer explicase că trebuie să „recunoaștem inamicul”, ca să spunem așa: „Acesta este creșterile de preț, este inflația, acesta este nivelul absurd de ridicat al costurilor cu energia! Și trebuie să luăm măsuri în așa fel încât să nu nu conducă inflația!”

ÖVP a vrut să „insufle încredere”?!

Videoclipul care circulă pe rețelele de socializare cu declarația cancelarului a supărat Partidul Libertății (FPÖ-n.n). „Remarcile neplăcute ale cancelarului federal Karl Nehammer, potrivit cărora provocările actuale pot fi depășite doar fie cu „alcool sau droguri psihotrope”, reflectă eșecul complet al Guvernului, pe de o parte, și faptul că sunt total copleșiți de situația generală de cealaltă parte!”- a declarat, la rândul său,  într-o emisiune televizată, secretarul general al Partidului Libertății, Michael Schnedlitz. Nehammer a demonstrat încă o dată că a fost o alegere greșită ca șef de guvern și ar trebui să elibereze calea pentru noi alegeri – afirmă Schnedlitz.

“Cancelarul își bate joc de noi!”

După discursul lui Nehammer și declarația referitoare la alcool și droguri ca soluție pentru a suporta frigul, în perspectiva iernii fără căldură în locuințe, criticile au plouat pe Twitter: “Nu am cuvinte! Cancelarul își bate joc de noi cu consumul de alcool și de droguri psihotrope! Și asta, într-o criză gravă”, a spus un utilizator. „Alcoolul sau medicamentele psihotrope ca soluție, sunt tot ceea ce Guvernul are de oferit împotriva inflației!” – a scris un altul. Un apel pentru noi alegeri a venit și de la  Partidul Socialist – SPÖ: „Nu vreau să continuăm așa! Ce spuneți despre alegeri rapide pentru Parlament?”, a postat pe Twitter adjunctul președintelui clubului SPÖ, Jörg Leichtfried.      

admin

Latest News

Biden vrea să livreze rapid – interceptorii și muniția ar putea fi în Ucraina “în câteva zile”

SUA intenționează să ofere sprijin militar Ucrainei în câteva zile de la adoptarea preconizată a legii. Cu toate acestea,...

More Articles Like This