joi, aprilie 25, 2024

Afacerea „Cobra libre”: partenerii de băute ai doamnei Nehammer și-au pierdut locul de muncă!

Must Read

Cancelarul e acuzat de mușamalizarea aventurii bahice a soției sale cu bodyguarzii!

Povestea beției cu soția premierului și a accidentului ofițerilor “Cobra” are încă multe întrebări fără răspuns

Cancelarul ÖVP Karl Nehammer dă vina pe bodyguarzii soției sale, pentru așa-numita afacere „Cobra libre”, în care doi oficiali “Cobra” au produs un accident, după ce au consumat alcool în casa privată a familiei Nehammer, împreună cu partenerii de băut ai soției cancelarului, Katharina.

Einsatzkommando Cobra (EKO Cobra pe scurt, în mod colocvial doar Cobra-n.n) este cea mai importantă unitate specială de poliție din Austria. Face parte din Direcția pentru Unități Speciale, care raportează direct Direcției Generale pentru Securitate Publică din cadrul Ministerului Federal de Interne.

Nevasta premierului a băut cot la cot cu ​​bodyguarzii!

Duminică, 3 iulie, cancelarul Karl Nehammer (ÖVP), a dezvăluit consecințele pentru oficialii Cobra, în cadrul emisiunii „Frühstück bei mir” a postului de televiziune Ö3, și anume, pierderea locului de muncă. Potrivit relatărilor, mai multor publicații, aceștia au fost transferați în serviciul de patrulare, fiind în curs și proceduri disciplinare. Cu toate acestea, Nehammer nu a suflat nici un cuvânt negativ despre soția sa, care este implicată în această aventură bahică. Contrar declarațiilor originale, Katharina Nehammer a recunoscut pentru publicațiile “Standard” și „Kurier că a băut bere, vin și rachiu cu bodyguarzii. 

Manevră de diversiune

Cu Claudia Stöckl la emisiunea de pe  Ö3, Nehammer a părut din nou plâns și a condamnat faptul că publicul ar fi aflat despre breșa de securitate  a familiei sale,prin acest incident. O acțiune destul de transparentă, pentru a distrage atenția de la problemă, în care există și presupuse acuzații de intervenție!

Hafenecker: „Lipsa de caracter nu cunoaște limite”

Liderul grupului parlamentar liberal (FPÖ) din „Comisia de investigare a corupției ÖVP”, membru al Parlamentului, Christian Hafenecker, a declarat, într-o emisiune recentă, că „lipsa de caracter a Nehammer-ilor nu cunoaște limite!” Literal, el a declarat: “Nehammer dă vina pe cei doi ofițeri Cobra, în timp ce el minimizează complet rolul soției sale, care, aparent, i-a incitat să bea în timpul serviciului. Consternarea că cei doi oficiali și-au pierdut locul de muncă poate fi descrisă doar ca fiind prefăcătorie!”

Cancelarul și ministrul de interne refuză să dea informații!

În timp ce cancelarul părea vorbăreț la radio, el și colegii săi de guvern refuză să dea orice alte informații despre această afacere, ca răspuns la anchetele parlamentare, despre care există încă declarații contradictorii ale celor implicați. Ministrul de Interne al ÖVP, Gerhard Karner, nu a spus încă nici un cuvânt pe această temă. Hafenecker adaugă: Mă bucur că cel puțin Procuratura a intrat pe urme și investighează această afacere, care miroase a mușamalizare, în beneficiul unui politician de top!”

Ofițerii implicați nu au fost concediați, ci doar transferați!

Cei doi foști bodyguarzi ai cancelarului Karl Nehammer (ÖVP), care au provocat un accident de circulație, băuți fiind, au părăsit unitatea specială Cobra. Ambii au fost transferați la alte unități ale poliției, a declarat un purtător de cuvânt al șefului Guvernului pentru APA. Acesta a precizat că au fost demarate proceduri disciplinare împotriva celor doi ofițeri, dar acestea nu au fost încă finalizate. Ministerul de Interne a mai subliniat că cei doi angajați au „mulți ani de experiență oficială și cunoștințe cuprinzătoare despre atribuțiile oficiale generale și speciale”. Oficialii sunt specialiști în combaterea terorismului, așa că ar trebui să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor – a spus cancelarul Nehammer, într-o recentă emisiune, pe canalul Ö3. Relatările care au circulat duminică, 3 iulie, conform cărora cei doi ar fi fost destituiți, au respins ca fiind false, într-un articol publicat de Austria Presse Agentur – APA. „S-au aplicat sancțiunile legale, ofițerii au părăsit Cobra, dar continuă să lucreze pentru Poliție”- a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne. Parchetul (StA) Korneuburg a inițiat anchete asupra „cel puțin unei persoane identificate” în afacerea Cobra. 

De ce taci, Nehammer?!

Într-o scrisoare anonimă, s-au făcut acuzații că Nehammer ar fi intervenit pentru a ascunde ceea ce se întâmplă, ceea ce cancelarul a respins în mod repetat, ca fiind neadevărat. Însă vorbele cancelarului nu sunt prea convingătoare! Liderul grupului parlamentar al FPÖ din cadrul comisiei U, Christian Hafenecker, critică faptul că întrebările parlamentare despre această afacere au rămas până acum fără răspuns.

„Cancelarul ÖVP Karl Nehammer trebuie să informeze imediat publicul în mod corect despre istoria și evoluția conducerii sub influența alcoolului a angajaților Cobra! Pentru că poveștile care sunt prezentate în diverse medii sunt complet contradictorii și sunt aparent lansate în mod deliberat pentru a acoperi adevărul. Prin urmare, îi fac apel la cancelarul Nehammer să ofere publicului o poveste curată!”, a spus Christian Hafenecker, liderul grupului parlamentar FPÖ în comisia de investigare a corupției ÖVP, a lansat o critică ascuțită la adresa politicii de informare a șefului Guvernului cu privire la afacerea „Cobra libre”.

Informații contradictorii

De exemplu, publicația „Salzburger Nachrichten” a informat, la 1 aprilie 2022, invocând surse din Ministerul de Interne, că cei doi bodyguarzi Cobra au băut alcool într-un bar doar după serviciu, în timp ce în ediția de astăzi (4 iulie-n.n) a „Kurier” se menționa că aceștia băuseră deja. bere și vin cu soția cancelarului, în apartamentul acesteia. Există, de asemenea, diferite relatări despre când și unde cei doi ofițeri s-au separat de Katharina Nehammer și câte vehicule au fost efectiv avariate. „Dar povestea devine cu adevărat aventuroasă atunci când doamna Nehammer, care este șefă de comunicare în Ministerul de Interne de mulți ani, vrea să se prefacă că nu știe nimic despre programul de lucru al unității speciale Cobra, când relatează ce s-a întâmplat. Asta se limitează la încercarea de a păcăli publicul!”- a continuat Hafenecker. Răspândirea versiunilor contradictorii după apariția emoționantă a cancelarului în presă sugerează că există mai multe mistere nelămurite în această cauză.

„De la presupusa intervenție a lui Nehammer, la încercări de mușamalizare, prin ascunderea vehiculului accidentat într-o cazarmă de poliție, până la implicarea rețelelor negre din Ministerul de Interne, această afacere trebuie lămurită complet! Pentru că nu trebuie să le permitem sub nicio formă celor mari din ÖVP să se sustragă de la responsabilititățile lor și să facă din bodyguarzi țapi ispășitori!” – arată Christian Hafenecker.

admin

Latest News

Scandalul care zdruncină industria big pharma din toată lumea: Un gigant farmaceutic a dat în judecată Pfizer din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din statul american Delaware, joi, acuzând...

More Articles Like This