joi, martie 28, 2024

Aer condiționat pentru ministrul Mediului, Leonore Gewessler, de 143.100 euro!

Must Read

Birourile Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice au fost modern climatizate! 

Ministrul Climei, Leonore Gewessler (Verzii) nu a reușit încă să cadă de acord cu ÖVP asupra unei legi privind clima – dar cel puțin acum are un nou sistem de aer condiționat, s-ar putea spune cu răutate!


143.100,77 euro, pentru un nou „sistem de climatizare!

Pentru că, potrivit unei întrebări adresate de deputatul SPÖ Philip Kucher, unele lucruri au trebuit să fie renovate în clădirea ministerului lui Gewessler, de pe Radetzky-Strasse din Viena. Instalațiile de aer condiționat din birourile ministrului a fost reînnoite pentru 143.100,77 euro – și asta este doar o parte din costul ministerului lui Gewessler! Alte 25%, adică 47.700 de euro, sunt suportate de un alt minister – în clădire mai are birouri și vicecancelarul Werner Kogler. Există și o mulțime de alte achiziții: Gewessler a cumpărat și 40 de scaune pivotante (aproximativ 6.391,00 EUR) și 20 de „birouri electrice” (15.137,44 EUR).

De la activistă pentru mediu, la ministru!

Leonore Gewessler a lucrat pentru un ONG până în vară, acum este ministru la Verzi!Veneția, Bruxelles, Derbyshire, Berlin, Amsterdam – toată noaptea!

Leonore Gewessler petrecea, probabil, mult mai multe nopți într-o mașină, decât un austriac de rând. În momentul de față, însă, Verzii, al doilea partid de guvernământ, nu se plimbă noaptea prin Europa, cum făcea Gewessler, ci lucrează cu ÖVP la detaliile programului de guvernare. Gewessler însăși are un portofoliu foarte mare: născută în Stiria, ea conduce Ministerul pentru Mediu, Energie și Infrastructură. Femeia de 42 de ani are experiență în probleme de climă: înainte ca Gewessler să treacă la Verzi, în vara lui 2019, ea a fost șefă a ONG-ului de mediu Global 2000, timp de cinci ani. Înainte de aceasta, politologul a condus Fundația Green European din Bruxelles și a fost director de birou în Districtul 7 din Viena.

Multe critici pentru ÖVP

Gewessler cunoaște bine lumea politicii, cel puțin din exterior: nu doar că a scris o carte despre politică internațională, împreună cu politologul Peter Filzmaier! Fosta activistă a împărțit și ani de zile diverse podiumuri cu politicienii. Stirianca a găsit cuvinte critice, în special pentru viitorul partener turc de coaliție și pentru fostul său ministru al Mediului, Elisabeth Köstinger. Ecologista avea doar critici pentru politica anterioară a ÖVP în domeniul climei, așa cum subliniase anterior, cu voce tare, în calitate de șef al ONG-ului. Köstinger și Gewessler se cunosc de multă vreme: cu ani în urmă, cele două femei discutau despre viitorul politicii agricole. Apropo de agricultură: Politicianul face asta la scară foarte mică, pe balconul ei: acolo crește zmeură, pe care o împărtășește, cel puțin virtual, cu adepții ei de pe Twitter. Pentru a rămâne la mâncare: Spre deosebire de predecesorul ei, ministresei Verzilor îi plac și stafidele! În orice caz, acesta a fost unul dintre rezultatele unei campanii comune de coacere a ștrudelului de anul trecut, care a apărut printr-o competiție organizată de ÖVP.

Standarde înalte

În calitate de șef al unui ONG, Gewessler a făcut cereri dure politicienilor de la guvernare și a protestat împotriva acordurilor de liber schimb și a energiei nucleare. În orice caz, politicianul a ridicat ștacheta cu revendicările ei anterioare. Se știu puține lucruri despre viața privată a stiriancei căsătorite. Doar atât: Când nu călătorește cu trenul, Gewessler sare pe bicicleta ei pliantă.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This