Aderarea României la Schengen, pe agenda primarului Vienei

Michael Ludwig, primarul social-democrat al Vienei, a primit luni o delegație a Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului României, discuțiile fiind axate pe aderarea României la Spațiul Schengen.

Delegația a fost condusă de senatorul PSD Titus Corlățean, fost ministru al Afacerilor Externe și ministru al Justiției, comunitatea românească din Viena fiind reprezentată de Laura Hant, președinta Asociației Culturale „Mihai Eminescu” Viena.

Din delegație au mai făcut parte Marcel Vela (PNL), senatorul Cristian Bordei (USR PLUS), senatorul Alexandru Cuc (PSD), senatorul Levente Novak (UDMR), senatorul Adrian Costea (AUR) și Izabela Lambrache.

La întâlnire au mai fost prezenți parlamentarul austriac Dr Harald Troch- SPO, Laura Hant, președinta Asociației Culturale „Mihai Eminescu” Viena și ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu.

Primarul Vienei, Michael Ludwig, este un susținător al aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, condamnând public decizia guvernului austriac de a bloca aderarea celor două state.

„Într-o Europă comună, nu este posibil să pui alte țări în fața calculelor tale politice interne. De la început, m-am angajat ca România și Bulgaria să devină parte a spațiului Schengen în viitor. Astăzi, o delegație a Parlamentului României a vizitat Primăria pentru a discuta exact acest lucru.
La Viena trăiesc peste 45.000 de oameni cu rădăcini românești și ca primar, un lucru mi-e clar: nu există cetățeni de mâna a doua. Punem ceea ce avem în comun înaintea a ceea ce ne desparte. Pentru că Viena este un oraș cosmopolit în care trăim coeziunea socială și cooperarea respectuoasă”, este mesajul transmis de primarul Vienei, după întâlnirea cu delegația din România.

admin