sâmbătă, mai 18, 2024

Poftiți la spectacolul “Hopeless”, de Sergiu Matiș!

Must Read

Institutul Cultural Viena vă recomandă spectacolul “Hopeless” de Sergiu Matiș de la ImPulsTanz Wien, pe 16 și 18 iulie 2022!

Sergiu Matiș este un coregraf român, născut la Cluj-Napoca în 1981. El și-a urmat pregatirea de dans la Liceul de Coregrafie din Cluj și la Academia de Dans din Mannheim, Germania și și-a început cariera la Tanztheater Nürnberg. Din 2008, coregraful român trăiește și lucrează la Berlin și își creează propriile lucrări, precum Keep It Real (2013), Explicit Content (2015), Neverendings (2017), Hopeless (2019) și UNREST (2021). Sergiu Matiș a condus ateliere și activități educaționale la diferite instituții din întreaga lume. În 2014, și-a absolvit Masterul în Solo/Dans/Autorship, la Centrul Interuniversitar pentru Dans (HZT)/ Universitatea de Arte (UdK) Berlin.

Ce ne spun despre ruine imnurile de laudă ale lui Teocrit și Vergiliu la adresa pământului, care doar mai indică splendoarea lor inițială? Poate fi vorba despre aceeași lume? În „Hopeless”, coregraful român, din Berlin, Sergiu Matiș, și colaboratorii săi Martin Hansen și Manon Parent au pus cap la cap ceea ce a mai rămas intact și omagiază pentru o ultimă dată idila care a fost odată. Când vocile unor specii de păsări dispărute de mult răsună și cei trei interpreți geniali își întind aripile imaginare pentru un zbor sălbatic, dar imposibil, devine clar cât de mari sunt cu adevărat pierderile.

Concept, coregrafie: Sergiu Matis
Cooperare coregrafică, spectacol: Martin Hansen, Sergiu Matis, Manon Parent
Text: Sergiu Matis, Mila Pavićević, pe baza traducerilor lui Virgil și Teocrit*
Dramaturgie: Mila Pavićević
Compoziție, peisaj sonor: AGF aka Antye Greie
Scenografia: Dan Lancea
Costum: Philip Ingman
Design lumini: Sandra Blatterer, Emma Juliard
Regie tehnică: Andrea Parolin
Sunet: Ivan Bartsch
Cercetare: Philip Ingman
Distribuție: Danila – Freitag, Agenția pentru Artele Spectacolului.
Sprijinit de: DIEHL+RITTER/TANZPAKT RECONNECT, care este finanțat de Comisarul Guvernului Federal al Austriei pentru Cultură și Media, ca parte a inițiativei NEUSTART KULTUR; FEMINIST FUTURES 2020-2024 – un proiect cofinanțat de programul Europa Creativă al Uniunii Europene; și NATIONALES PERFORMANCE NETZ International Guest Performance Fund for Dance sponsorizat de Comisarul Guvernului Federal pentru Cultură și Media Animal Sounds – prin amabilitatea Bibliotecii Macaulay a Cornell Lab of Ornithology și a Fundației Xeno-canto.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This