marți, mai 21, 2024

Peste Covid, vine variola maimuței!

Must Read

OMS a declarat urgență de nivel internanțional

Boala nu e periculoasă și îi afectează cu precădere pe homosexuali

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declanşat sâmbătă, 23 iulie, cel mai înalt nivel de alertă pentru a încerca să oprească răspândirea variolei maimuţei, care ar fi afectat circa 17.000 de persoane în 74 de ţări, a anunţat directorul general, conform Agenției France Presse.

„Am decis să declar urgenţă sanitară publică de interes internaţional”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, precizând că, la nivel mondial, este, deocamdată, relativ moderat, în afară de Europa, unde a crescut în ultimele zile. Observată la începutul lunii mai, creşterea neobişnuită a cazurilor de variolă a maimuţei în afara ţărilor din Africa Centrală şi de Vest, unde virusul este endemic, a evoluat în întreaga lume, Europa fiind epicentrul. Depistată pentru prima dată la om în 1970, variola maimuţei este mai puţin periculoasă şi contagioasă decât variola, eradicată în 1980. În majoritatea cazurilor, cei infectați sunt bărbaţi care au relaţii sexuale cu bărbaţi, relativ tineri şi care locuiesc în principal în oraşe, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Până la 18 iulie, Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CEDC) a înregistrat 7.896 de infecţii cu virusul variolei maimuţei. Compania daneză Bavarian Nordic, singura care produce un vaccin autorizat împotriva variolei maimuţei, a anunţat marţi, 19 iulie, că a primit o comandă de 1,5 milioane de doze, dintre care majoritatea vor fi livrate în 2023, de la o ţară europeană al cărei nume nu a fost dezvăluit, în timp ce Statele Unite au comandat 2,5 milioane de doze de vaccin.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This