sâmbătă, mai 18, 2024

Oxford Analytica, despre Klaus Iohannis: „Președintele erodează democrația pluralistă din România!”

Must Read

Florin Budescu

Președintele Klaus Iohannis a fost subiectul unei analize recente a experților de la Oxford Analytica.

OA este o entitate distinctă de Cambridge Analytica, think-tank implicat în scandalul de colectare a datelor utilizatorilor de pe Facebook, fără consimţământul acestora, în primul rând pentru scopuri politice.

Think-thank britanic Oxford Analytica a sintetizat ideile studiului în titlu și a spus despre Klaus Iohannis: „Președintele erodează democrația pluralistă din România”.

„Președintele erodează democrația pluralistă din România. Întoarcerea lui Iohannis către Armată și serviciile de informații ridică semne de întrebare, cu privire la viitorul democrației din România”, potrivit dailybrief.oxan.com.

Experții au remarcat și lipsa șefului statului din spațiul public.

”Iohannis vorbește puțin, iar aparițiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se țin departe de ochii lumii și se crede că provin din domeniul Afacerilor și din lumea serviciilor de informații”, se mai arată în analiză, potrivit g4media.ro.

Specialiștii observă că popularitatea lui Klaus Iohannis este în cădere liberă.

”Popularitatea președintelui Klaus Iohannis este acum în cădere liberă, deoarece încercarea sa de a reduce influența parlamentului, permițând epurarea judecătorilor anticorupție și aducând figuri militare în politică, pare să se întoarcă împotriva sa.

Eforturile sale din anul 2021, de a încheia o coaliție între două partide în mod normal rivale, care dețin majoritatea locurilor din parlament, au subminat politica competitivă și controlul asupra acțiunilor Guvernului”, se mai arată în studiu, potrivit sursei citate.

ARTICOL PRELUAT DE PE www.magnanews.ro: https://magnanews.ro/2022/07/oxford-analytica-despre-klaus-iohannis-presedintele-erodeaza-democratia-pluralista-din-romania/

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This