sâmbătă, mai 18, 2024

ÖBB angajează masiv!

Must Read

Firma care administează transporturie pe calea ferată în Austria trebuie să ocupe mii de posturi, eliberate prin pensionarea personalului

În următorii câțiva ani, va avea loc o schimbare de generație la Căile Ferate Federale Austriace (ÖBB). Un sfert din personal se pensionează. Numai în Viena, ÖBB arenevoie de circa 1.100 de angajați noi în fiecare an, până în 2027 inclusiv.

În total, la Postbus și în gări, lucrează circa 42.000 de oameni, dintre care un sfert se vor pensiona în următorii câțiva ani, adică peste 10.000. Cifra îi nclude și pe cei 2.000 de ucenici. Prin urmare, ÖBB are nevoie de 3.000 de angajați noi, în fiecare an.

Potrivit site-ului orf.at, compania vede această sarcină-mamut ca pe o provocare, dar și ca pe o oportunitate. Pentru că angajarea oamenilor talentați face grupul mai flexibil și mai competitiv. „Fiind cea mai mare companie din Austria pentru protecția climei în domeniul mobilității și logisticii, ÖBB oferă un număr de locuri de muncă semnificativ, într-o industrie orientată spre viitor”! – arată CEO-ul ÖBB, Andreas Matthä. Fiecare loc de muncă la ÖBB este „sigur, rezistent la criză și bun pentru climă” – a afirmat CEO-ul ÖBB, pemtru Austrian Presse Agentur – APA.

De la însoțitor de tren, până la specialistul IT

Un total de peste 6.500 de angajați noi sunt căutați doar în Viena, până în 2027. Până atunci, vor fi angajate 2.000 de persoane în Austria Superioară (circa 340 pe an), în Tirol, aproape 2.000 (aproximativ 330 pe an), în Stiria, în jur de 1.740 (290 pe an), în Salzburg 1.440 (240 ep an), în Austria Inferioară – 1.380 ( 230 pe an), în Carintia, 1.080 (180 pe an), în Vorarlberg 810 (135 pe an) și în Burgenland 66 (11 pean). În fiecare an, în jur de 600 de noi ucenici încep perioada de practică în toată Austria.

„Faptul că ÖBB are o tradiție lungă și, în același timp, un viitor garantat, se reflectă și în varietatea de locuri de muncă, din 130 de grupuri profesionale” – continuă Matthä. Este vorba despre ucenici pentru 27 de meserii diferite, muncitori calificați și cadre universitare.

Pe de o parte, există locurile de muncă clasice, „de cale ferată”, precum mecanic de tren, însoțitor de tren, dispecer, personal de sprijin și, în cazul autobuzelor poștale, de șofer de autobuz. Cursurile de formare pentru acestea diferă ca lungime. ÖBB consideră, de asemenea, angajații auxiliari, ca fiind ideali. Specialiștii IT și din tehnologie sunt, de asemenea, la mare căutare. Potrivit ÖBB, Deutsche Bahn vrea să stabilească singură tendințele.

Cererea de locuri de muncă cu fracțiune de normă este în creștere

De exemplu, numai ÖBB Train Tech caută circa 1.000 de astfel de angajați noi în Viena, Linz, St. Pölten, Knittelfeld și Innsbruck, până în 2027. 4.000 de muncitori asigură întreținerea a 22.000 de trenuri și recondiționarea a 700.000 de componente. Train Tech investește în prezent masiv în cele 22 de locații ale sale – circa 600 de milioane de euro doar în modernizare.

După cum arată și cifrele comparativ cu companii, ÖBB spune că solicitanții acordă în prezent o importanță deosebită compatibilității vieții profesionale și private, precum și muncii flexibile. Intensificată de pandemie, există în prezent o cerere mai mare pentru posturi cu fracțiune de normă și oportunități de muncă de birou, la domiciliu. Deutsche Bahn ia în serios aceste dorințe. Desigur, multe locuri de muncă pot fi făcute și în ture și există și joburi de weekend. Dar, aici, lista este adesea făcută astfel încât angajații trebuie să lucreze doar trei sau patru zile pe săptămână.

Ca beneficiu, ÖBB, la fel ca tot mai multe alte companii, oferă oferte în domeniul echilibrului dintre viața profesională și cea privată, promovarea sănătății, perspective de carieră și oferte de dezvoltare, precum și beneficii sociale. Alte beneficii posibile includ apartamente ÖBB, propria casă de vacanță, BahnBistro în condiții favorabile, o agenție de turism ÖBB cu condiții bune, îngrijirea copiilor în grădinițele MINT ale companiei, „bone flexibile”, îngrijire pentru vacanța de vară și sprijin pentru persoanele cu rude care au nevoie de îngrijire.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This