sâmbătă, mai 18, 2024

Mircea Geoană, favoritul românilor la prezidențiale. 

Must Read

Potrivit unui sondaj INSCOP, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar putea câștiga ambele tururi ale alegerilor prezidențiale. Analiştii consultați de „Adevǎrul“ susțin cǎ situația se poate schimba pânǎ la alegeri, un element important fiind reprezentat de scrutinurile din iunie.

În ceea ce privește intenția de vot la primul tur al alegerilor prezidențiale, întrebați pe cine ar vota, 26% dintre români l-au indicat pe Mircea Geoană, candidat independent, urmat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, cu 24% din voturi, și de liderul AUR, George Simion, cu 13% din voturi. Pe următoarele locuri s-ar clasa președintele PNL, Nicolae Ciucă (12%), procurorul-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi (9%), apoi de lidera SOS România, Diana Șoșoacă (8%), și de liderul UDMR, Kelemen Hunor (3%), aratǎ sondajul INSCOP, prezentat de Digi24.

Geoană, câștigător în toate scenariile

Sondajul prezintă și câteva scenarii pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale, în care s-a analizat intenția de vot pentru candidatul Mircea Geoană și următorii patru adversari aflați în topul preferințelor românilor în primul tur. Iar în fiecare caz, Mircea Geoană ar ieși câștigător, la cel mai bun scor (75%) avându-l contracandidat pe George Simion, iar la cel mai slab (61%) pe Marcel Ciolacu.

De altfel, deși nu și-a anunțat oficial candidatura, Mircea Geoană a fost cel mai bine clasat candidat la alegerile prezidențiale și în alte sondaje recente, unde conducea în toate scenariile în fața celorlalte nume vehiculate în spațiul public pentru scrutinul din toamnă.

Sondajul, efectuat în perioada 14 februarie – 5 martie, pe un eșantion de 2.000 de respondenți, prin intermediul unor interviuri față în față. Marja de eroare este de +-2,2%.

Cercetarea a mǎsurat şi opinia românilor despre 12 personalități politice. 

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This