sâmbătă, mai 18, 2024

Ministrul austriac de interne laudă eforturile României, dar spune NEIN în Schengen!

Must Read

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a spus, miercuri, după întâlnirea cu ministruld e interne Lucian Bode de la București, că ‘mai e cale lungă’ până la intrarea României în Schengen.

“În ultimele săptămâni, am avu numeroase convorbiri cu Lucian Bode. Avem trei teme principale și am semnat acorduri în concință.

Lupta împotriva călăuzelor, aici vreau să-i mulțumesc Poliției Române. A doua temă a fost frontierele externe ale UE. Pentru protecția lor trebuie să punem presiune mai mare pe UE.

Ca un exemplu că nu funcționează frontierele externe, anul trecut am avut 110.000 de imigranți, peste 80.000 neînregistrați.

M-a impresionat proiectul-pilot derulat în România și voi susține acesta la CE. Am semnat un plac de acțiune pentru combaterea migrației ilegale.

Este necesar ca atunci când constatăm că crește număr de anumite cetățenii la noi, să putem face rapid verificări.

Am văzut la Poliția de Frontieră ce lucruri minunate fac. Imi dă puterea să susțin că România și ministrul Bode sunt partenerii mei pentru a putea crea presiune la nivelul UE.

Am făcut progrese foarte bune, dar mai este o cale lungă.

Trebuie să mulțumesc pentru colborare și pentru faptul că vorbim în continuare împreună”, a spus ministrul austriac.

“Am toată încrederea că azi Austria s-a convins că Spațiul Schengen va fi mai puternic și rezilient cu România membru”, a completat și Lucian Bode.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This