sâmbătă, aprilie 20, 2024

Guvernul Nehammer vrea să ne oblige pe toți să plătim taxa radio-tv!

Must Read

Chiar și cei care nu au radio sau televizor, vor trebui să plătească în curând taxa GIS!

Guvernul spune că taxele GIS (Gebühren Info Service-n.n) vor trebui plătite în curând și de cei care nu au un radio sau un televizor, dar nu spune cum ne va putea obliga să plătim! Radioteleviziunea austriacă – ORF, a  resimțit și ea creșterile de prețuri din ultimele luni. Rata ridicată a inflației va încuraja din ce în ce mai mulți cetățeni să renunțe la taxa GIS, în direcția streaming (televiziune online-n.n). Pentru că oricine nu a avut până acum un dispozitiv de recepție radio sau tv,  (de exemplu, un radio sau un televizor) nu a trebuit să plătească taxa GIS. Dar tocmai acest regulament va fi acum modificat!

Milioane de plătitori ai taxei pentru susținerea ORF recurg la streaming!

Prognoza pierderii de clienți plătitori ai ORF era, inițial, de douăsprezece milioane de euro, în 2022. Agenția de colectare a taxei radio-tv a replicat prin controale mai numeroase  la domiciliu, conform site-ului heute.at, iar semnalele de alarmă de la nivelul conducerii ORF în direcția politică sunt din ce în ce mai puternice. Directorul Departamentului Radio al ORF, Ingrid Thurnher, a atras atenția asupra necesității de impunere a taxei GIS asupra întregii populații, cu o ofertă mai largă  – vorbim de mediateca online, fără a plăti în plus pentru asta. Pentru că tocmai aceasta este dilema ORF în acest moment: ei ar vrea să-și extindă ofertele de streaming, dar nu au încă voie să facă acest lucru (negocierile pentru modificarea legii sunt în derulare). În același timp, însă, ORF poate solicita GIS doar de la familiile care primesc programe ORF prin televiziune sau radio, dar nu pentru streaming.

Decizia privind anularea sau nu a taxei GIS, amânată până la toamnă!

Desigur, apelurile ORF de la Küniglberg, sunt auzite de partidele de la guvernare, dar ÖVP și Verzii au idei diferite despre viitorul taxei ORF. Purtătorul de cuvânt pentru presă al Verzilor, Eva Blimlinger, a declarat recent pentru publicația „Kurier” că partidul pe care îl repreintă vrea o taxă pentru fiecare familie, ca în Germania și Elveția. De asemenea, NEOS s-au exprimat și ei în favoarea acestui lucru. Dar ministrul pentru mass media publică,  Susanne Raab (ÖVP) a respins imediat această sugestie. Ea vorbește despre „mai multe modele” de taxare, fără a da niciun detaliu. Dar un lucru pare clar: eliminarea așa-zisului „decalaj de streaming”, este o problemă în negocierile pentru o nouă lege privind taxa ORF. Prin urmare, este foarte probabil ca și cei care nu mai au televizor sau radio acasă, să fie nevoiți în curând să plătească și taxa GIS! Decizia în acest sens ar trebui luată în toamnă. Cu toate semnele de întrebare despre viitorul taxei GIS, un singur lucru este cert: eliminarea completă a acestora, așa cum a cerut FPÖ, probabil că nu va avea loc!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This