vineri, aprilie 19, 2024

Elevii români – campionii Europei la matematică!

Must Read

Ministrul Educației se laudă cu elevii români campioni, dar uită să le dea numele

Elevii români au luat fața Europei. Lotul României a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică, aceasta fiind cea mai bună performanță în ultimii 25 ani, anunță ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Potrivit mai multor surse media, Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizată pentru prima oară în România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo și au participat 105 țări.

Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint, precizează ministrul.

Lotul a fost format din șase elevi, trei de clasa a X-a și trei de clasa a XI-a, iar coordonatorul lotului de matematică al României este conf. dr. Cătălin Gherghe.

„Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri,15 iulie, pe pagina sa de Facebook.

Olimpiada Internațională de Matematică (OIM/IMO) a fost organizată pentru prima oară in România, în anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene!!

La nivel mondial, România a obținut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint! Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe!

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This