vineri, aprilie 19, 2024

Când X-Files devin realitate. Pentagonul numește o nouă agenție pentru OZN-uri

Must Read
Când X-Files devin realitate. Pentagonul numește o nouă agenție pentru OZN-uri / Foto: Rogelio Gonzalez via Unsplash

AARO, noua agenție americană responsabilă cu investigarea obiectelor neidentificate, va fi în curând în centrul teoriilor conspirației de toate felurile.

All-domain Anomaly Resolution Office este noua agenție guvernamentală americană însărcinată cu investigarea fenomenelor anormale detectate de armată și de alte agenții federale.

China și Rusia, în centrul atenției

AARO, anunțat recent de către Departamentul Apărării, înlocuiește Grupul de identificare și gestionare a obiectelor aeropurtate, extinzându-i totodată domeniul de aplicare. Biroul nou creat va investiga obiectele neidentificate „spațiale, zburătoare, submersibile și hibride”, mai degrabă decât cele care doar zboară.

Această știre vine în urma unui raport din iunie 2021 al directorului Serviciului Național de Informații, care a concluzionat, după ce a analizat peste 100 de cazuri de fenomene inexplicabile, că mijloacele alocate studiului acestora nu au permis obținerea de răspunsuri suficiente.

Cu riscul de a-i dezamăgi pe fanii Dosarelor X, Pentagonul este mai preocupat de posibilele proiecte militare secrete din China sau Rusia decât de prezența unor  omuleți verzi”. Dosarele studiate de autorități nu vor fi, așadar, cele ale cetățenilor care jură că au văzut o farfurie zburătoare deasupra câmpului lor, ci mai degrabă mărturii militare despre activități suspecte.

În comunicatul DoD se precizează că AARO va „detecta, identifica și atribui obiecte suspecte în interiorul sau în apropierea instalațiilor militare, a zonelor de operații, a terenurilor de antrenament, a spațiului aerian cu utilizare specială și a altor zone de interes și, atunci când este necesar, va atenua orice risc pentru siguranța operațională și securitatea națională”, scrie Slate.

În ceea ce privește extinderea la obiecte marine, spațiale și hibride, aceasta corespunde diversității fenomenelor observate. În 2021, o înregistrare video captată de piloții US Navy s-a scurs pe internet, arătând un obiect neidentificat care zbura deasupra apei și apoi se scufunda în ocean în largul Californiei.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.national.ro: https://www.national.ro/stiri-externe/cand-x-files-devin-realitate-pentagonul-numeste-o-noua-agentie-pentru-ozn-uri-769898.html

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This