joi, aprilie 25, 2024

ATENȚIE!! Poți rămâne fără bani pe card!

Must Read

O farsă de pe TikTok face numeroase victime

Expertul în securitate cibernetică Kaspersky a acordat recent atenție unei tendințe virale pe TikTok. În cazul în care cineva își sună prietenul folosind vocea unui robot telefonic și îi cere unele date personale, e posibil ca o sumă mare de bani să fie retrasă din contul financiar al persoanei în cauză.

Potrivit site-ului https://voi.id/en/technology, firma de securitate cibernetică Kaspersky precizează că tendința este similară cu această schemă de înșelătorie numită Vishing (phishing vocal). Potrivit cercetărilor firmei, din martie până în iunie 2022, experții lor au găsit circa 350.000 de e-mailuri suspecte. Vishingul este o tactică frauduloasă prin care un răufăcător poate convinge pe cineva să îl sune online și să partajeze informații personale, cum ar fi detalii bancare, prin telefon. Pentru a vă proteja de vishing, Kaspersky recomandă următoarele:

Recomandările experților Kaspersky

Verificați adresa de e-mail a expeditorului. Cele mai multe e-mailuri spam provin de la adrese care nu sunt scrise clar, de exemplu amazondeals@tX94002222aitx2.com, sau altele asemănătoare. Verificând numele expeditorului, care poate fi scris greșit, puteți vedea adresa de e-mail completă. Dacă nu sunteți sigur că e-mailul este autentic sau fals, verificați cu motoarele de căutare. Luați în considerare informațiile solicitate. Companiile autorizate nu vă contactează brusc prin e-mail și nu vă cer date personale, precum detaliile contului sau cardului de credit, numerele de identitate sau alte date sensibile. În general, mesajele care apar brusc, cerându-vă să „verificați detaliile contului” sau să „actualizați informațiile contului” trebuie tratate cu prudență. Dacă mesajul conține context urgent, fiți atenți! Escrocii sau spammerii folosesc de obicei aceste tactici pentru a face victimele să se simtă încolțite. De exemplu, titlul e-mailului poate conține cuvintele „urgent” sau „acțiune imediată necesară” pentru a face victima să se simtă obligată să ia măsuri. Verificarea gramaticii și a ortografiei este o modalitate eficientă de a detecta fraudătorii. Ortografia greșită sau gramatica slabă este un semn. De asemenea, cuvinte ciudate sau propoziții ciudate, care ar putea fi rezultatul traducerilor repetate prin e-mail în diferite limbi. Instalați un produs de securitate de încredere și urmați recomandările acestuia. Soluțiile sigure vor rezolva automat diverse probleme și vor oferi alerte atunci când este necesar.

Ce vă recomandă TIktok ca să vă protejați de voice phising

La fel ca majoritatea schemelor de phishing, și aceasta începe cu un e-mail neobișnuit de la un mare magazin online sau un sistem de plată. De exemplu, ar putea fi o scrisoare de la o versiune falsă a PayPal care menționează că tocmai a primit o solicitare de a retrage o sumă mare de bani din contul victimei.

Iată recomandările firmei care administrează Tiktok: Mesajele frauduloase, denumite uneori phishing, sunt o metodă comună pe care atacatorii o folosesc pentru a păcăli pe alții să renunțe la informațiile lor personale, cum ar fi parole, numere de card de credit, securitate socială sau alte date sensibile. Mesajele frauduloase pot fi prin e-mail, SMS (mesaj text), mesaj în aplicație sau aplicații de mesagerie.

Ce să faci dacă crezi că ai primit un mesaj fraudulos


TikTok nu vă va contacta niciodată pentru a vă solicita detaliile contului sau calificarea de verificare. Dar este important să rețineți că escrocii pot încerca să vă păcălească să vă împărtășiți informațiile personale, de obicei prin e-mail sau printr-un mesaj în aplicație.
• Dacă primiți un e-mail sau un mesaj care arată ciudat sau vă solicită informații despre contul dvs., nu îl deschideți și raportați-ne imediat. Amintiți-vă, niciun mesaj legitim de la TikTok nu vă va cere detalii despre cont, cum ar fi parola.
• Dacă găsiți videoclipuri pe TikTok despre care credeți că ar putea fi spam sau phishing, vă rugăm să le raportați. 
• Nu deschideți nici un link suspect. Verificați întotdeauna orice linkuri trimise prin e-mail sau mesaj privat înainte de a le deschide.
• Nu aveți încredere niciodată în niciun site web terț, parte care promite să ofere aprecieri, fani, coroane, monede sau alte stimulente gratuite, deoarece ar putea să vă preia informațiile de conectare.

Ce trebuie să faceți dacă credeți că contul dvs. a fost compromis

Dacă credeți că contul dvs. a fost compromis, ar trebui să ni-l raportați imediat. De asemenea, puteți face câțiva pași pentru a vă securiza mai bine contul:

Schimbați-vă parola
• Dacă credeți că este posibil ca contul dvs. să fi fost compromis, schimbați-vă parola, cât mai curând posibil. Alegeți o parolă memorabilă pentru dvs., dar greu de ghicit pentru alții.
Activați verificarea în 2 pași
• Verificarea în 2 pași adaugă un nivel suplimentar de securitate contului dvs. în cazul în care parola dvs. este compromisă. De asemenea, vă ajută să vă protejați contul împotriva dispozitivelor nerecunoscute și neautorizate sau a aplicațiilor terțelor părți.

Verificați dispozitivele la care v-ați autentificat
• Puteți vizualiza telefoanele și alte dispozitive mobile care utilizează în prezent sau v-au accesat recent contul TikTok.

Verificați alertele de securitate
• Echipele noastre monitorizează activități suspecte sau neautorizate. Puteți urmări evenimentele recente de securitate neobișnuite pe care nu le recunoașteți.
• Pentru a vă revizui alertele, accesați setările aplicației TikTok, atingeți Securitate și autentificare, apoi atingeți Alerte de securitate.

admin

Latest News

Scandalul care zdruncină industria big pharma din toată lumea: Un gigant farmaceutic a dat în judecată Pfizer din cauza vaccinurilor împotriva COVID-19

Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) a dat în judecată alianţa Pfizer-BioNTech într-un tribunal federal din statul american Delaware, joi, acuzând...

More Articles Like This