duminică, aprilie 21, 2024

Ar putea Europa rămâne fără Facebook și Instagram?!

Must Read

Furtul de date al europenilor de către companiile americane ar putea sta la baza deciziei Comisiei privind protecția datelor

Potrivit site-ului europa.eu, uuropenii riscă să vadă serviciile de social media Facebook și Instagram închise în această vară, deoarece autoritatea de reglementare a confidențialității din Irlanda și-a pus în aplicare ordinul de a opri fluxurile de date ale companiei către Statele Unite.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor i-a informat joi pe omologii săi din Europa că va bloca proprietarul Facebook, Meta, să trimită date despre utilizatorii din Europa în SUA. Proiectul de decizie al autorității irlandeze de reglementare reprimă ultima soluție legală a Meta de a transfera cantități mari de date în SUA. , după ani de bătălii aprige în justiție între gigantul tehnologic din SUA și activiștii europeni pentru confidențialitate.

În 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat un pact UE-SUA privind fluxurile de date numit Privacy Shield, din cauza temerilor legate de practicile de supraveghere din SUA. În hotărârea sa, comisia a îngreunat, de asemenea, utilizarea unui alt instrument juridic, pe care Meta și multe alte firme din SUA îl folosesc pentru a transfera date cu caracter personal în SUA, numit clauze contractuale standard (SCC). Decizia de săptămâna aceasta din Irlanda înseamnă că Facebook este forțat să nu mai se bazeze și pe SCC. Meta a avertizat în mod repetat că o astfel de decizie ar închide multe dintre serviciile sale din Europa, inclusiv Facebook și Instagram.

Șantajul Facebook e doar praf în ochi!

„Dacă nu se adoptă un nou cadru transatlantic de transfer de date și nu ne putem baza în continuare pe SCC-uri sau pe alte mijloace alternative de transfer de date din Europa către Statele Unite, probabil că nu vom putea oferi unele dintre cele mai importante produse și servicii, inclusiv Facebook și Instagram, în Europa”, a declarat Meta într-un dosar către Comisia de Valori Mobiliare și Burse din SUA în martie a acestui an. Ordinul de blocare irlandez, dacă va fi confirmat de grupul autorităților naționale europene de reglementare în domeniul protecției datelor , este probabil să provoace un fior și în comunitatea de afaceri mai largă, care se agită cu privire la modul în care să continue trimiterea de date din Europa în SUA în urma UE. hotărârea instanței supreme din 2020.

Americanii vor datele noastre cu orice preț!

UE și SUA se află în plină negociere a unui nou text de transfer de date care ar permite companiilor precum Meta, să continue să trimită date peste Atlantic, indiferent de ordinul irlandez. Bruxelles-ul și Washingtonul au convenit în martie asupra unui acord preliminar la nivel politic , dar negocierile cu privire la prevederile legale detaliate  au stagnat și este puțin probabil să se ajungă la un acord final înainte de sfârșitul anului. Un purtător de cuvânt al DPC irlandez a confirmat că proiectul de decizie a fost trimis altor autorități europene de reglementare a confidențialității, care au acum o lună pentru a-și da contribuția, dar nu vor discuta detaliile deciziei.

„Acest proiect de decizie, care este supus revizuirii de către Autoritățile Europene pentru Protecția Datelor, se referă la un conflict între legislația UE și SUA, care este în curs de soluționare”, a spus un purtător de cuvânt al Meta. „Salutăm acordul UE-SUA pentru un nou cadru legal, care va permite transferul continuu de date peste granițe și ne așteptăm ca acest cadru ne va permite să menținem familiile, comunitățile și economiile conectate”. Desigur, cu datele noastre, în computerele lor!..

admin

Latest News

David Popovici, o nouă medalie de aur! 400m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici (19 ani) a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de...

More Articles Like This