sâmbătă, mai 18, 2024

Lansare de carte la ICR Viena!

Must Read

„Săptămânile anului în prescurii, cugetări și flori”, de Nicolae Radu Fruntes

Potrivit informațiilor de pe site-ul http://www.rkiwien.at/ , Institutul Cultural Român din Viena organizează joi, 5 iulie 2022, începând cu orele 18.00, lansarea cărții calendar „Săptămânile anului în prescurii, cugetări și flori”, de Nicolae Radu Fruntes. Volumul este editat în format de calendar poetic de birou și este cel de al 14-lea din seria lucrărilor „Prescuria”. Programul evenimentului dedicat lansării va consta într-o serie de activității interdisciplinare, astfel:

    – în cadrul expoziției, vor fi prezentate paginile cărții, în acorduri de fluier;

    – muzică și poezie: naista Andreea Chira va susține în deschiderea evenimentului un moment muzical

    – se vor difuza proiecții cu paginile cărții sincronizate pe fundal muzical „Magia naiului”, Cele patru anotimpuri de Antonio Vivaldi, interpretată de Andreea Chira

Nicolae Radu Fruntes, absolvent al IEFS București. În prezent este membru în Consiliul Parohial – Parohia Șirnea, începând cu anul 2004 director al Academiei Olimpice Române, Filiala Brașov și, din anul 1992, președinte al Asociației PRO-ȘIRNEA.

Naista Andreea Chira, născută în București, este o artistă de excepție și o adevărată ambasadoare a instrumentului său. Ca solistă, muzician de cameră și profesor de nai la Viena, este activă în principal în Austria, Germania, Italia, Elveția și România. După ani de experiență pe scenă, a aprofundat din ce în ce mai mult repertoriul clasic și a intensificat colaborarea cu dirijori, compozitori și alți muzicieni de excepție, remarcându-se proiectele cu maeștrii Claudio Scimone și Gian Luigi Zampieri sau Constantin Arvinte. În primăvara anului 2022, la casa de discuri cpo Klassiklabel va fi lansată înregistrarea celor Patru Anotimpuri de Antonio Vivaldi împreună cu Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, sub bagheta maestrului Douglas Bostock. 

Evenimentul va avea loc la sediul ICR Viena din Argentinierstraße 39, 1040 Wien, tel. 013191081 și lectura se va desfășura pe limba română.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This