sâmbătă, mai 18, 2024

Încălzirea centrală își dublează prețul în Viena, din septembrie!

Must Read

Guvernul refuză să impoziteze profiturile uriașe ale firmelor de energie sau să renunțe la principiul ordinii de merit, pentru a ajuta populația

Creșterea prețului pentru termoficarea de către Wien Energie cu 92%, începând cu 1 septembrie, a fost deja decisă, conform consilierului municipal responsabil cu energia, Peter Hanke (SPÖ), după cum a precizat acesta într-un interviu de luni seara, 8 august, pentru televiziunea orf.at. Compania Wien Energie și-a anunțat planul de majorare a prețurilor deja în iunie și, potrivit lui Hanke, o comisie a verificat acum decizia și a confirmat decizia. Gazul și electricitatea vor deveni semnificativ mai scumpe în Viena și Austria Inferioară. Politicianul socialist s-a referit și la măsuri de ajutorare a populației orașului.

Hanke a precizat că suma de 250 de milioane de euro va fi acordată în „subvenții la energie”, pe care doar capitala federală Viena le pune la dispoziție. “Știm cum trebuie să se simtă un pensionar cu pensie minimă…Dacă este necesar, vor urma măsuri suplimentare de ajutor! – promite Perter Hanke. Reamintim că Primăria Viena și Consiliul Municipal – Parlamentul vienez, sunt dominate de SPÖ, care își poate impune deciziile politice în toate domeniile ce țin de administrația orașului.

“Economisiți la luminile de Crăciun!”

Mai recent, termoficarea din Linz (Linz AG) a devenit mai scumpă, din august. Salzburg (Salzburg AG) va urma în septembrie.

Hanke a ransmis și companiilor Wien Holding și Stadtwerke să găsească modalități de economisire a energiei „nu în mod simbolic, ci în mod rațional”. S-au făcut deja multe în ultimii ani, de exemplu, cea mai mare parte a iluminatului a fost trecută pe corpuri de tip LED, cu consum foarte mic. Potrivit anunțului făcut de consilierul social-democrat, luminile de Crăciun vor fi aprinse abia mai târziu în acest an, în oraș, pentru a realiza economii.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This