sâmbătă, mai 18, 2024

Guvernul lucrează la un pachet de sprijin pentru populație: Toată lumea primește un bonus climatic de 250 euro!

Must Read

Prețul amprentei de carbon a fost schimbat și bonusul climatic a fost crescut – 250 de euro, bonus climatic, pentru toată lumea, indiferent de locul în care locuiește!

Având în vedere creșterea enormă a prețurilor la energie și la combustibil, guvernul federal elaborează un nou pachet de ajutor pentru populație. Se spune că negocierile cu partidele Turqoase-Verzilor sunt în stadiul final. Potrivit rapoartelor, se preconizează ca taxa pe CO2 să nu intre în vigoare de la 1 iulie, ci doar în octombrie și că bonusul climatic, care va fi finanțat din această taxă și are scopul de a compensa, ca să spunem așa, sa fie majorat de la 100 la 250 de euro – și asta pentru toți!

Pietrele de temelie ale pachetului

  • Taxa CO2 va fi amânată și va veni doar din toamnă, nu din iulie!
  • Bonusul climatic nu va trebui mai fi între 100 și 200 de euro, în funcție de locul în care locuiești, ci toată lumea vaprimi un bonus climatic de 250 de euro.
  • În plus, ar trebui să existe undă verde pentru încetarea legală a încălzirii cu gaz și petrol în Austria. 

Inițial, a fost planificat ca taxa pentru amprenta de carbon, (care face combustibilul cu aproximativ 9 cenți pe litru mai scump), să intre în vigoare la 1 iulie și ca bonusul climatic să fie plătit din octombrie. Bonusul este o măsură de compensare pentru costurile suplimentare, rezultate din stabilirea prețului CO2. Acesta consta dintr-o sumă de bază și o ajustare regională pe mai multe niveluri.

Pentru anul 2022, suma de bază era stabilită la 100 de euro. În funcție de locul în care locuiești, bonusurile erau între 100 și 200 de euro de persoană, doar vienezii primind cea mai mică sumă. Alte orașe mari, precum Graz, Innsbruck și Linz intrau în a doua etapă, unde toți adulții ar fitrebui să primească 133 de euro anual. Al treilea nivel era de 167 de euro și era destinat multor comunități din jur. 200 de euro ar fi fost bonusul climatic în principal (dar nu numai), în mediul rural.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This