sâmbătă, mai 18, 2024

Guvernul de la Viena anunţă că îl va aresta pe Vladimir Putin dacă acesta va intra pe teritoriul austriac

Must Read

Ministerul Federal al Justiției din Austria a transmis că, în calitate de membru al Statutului de la Roma, ţara este obligată să execute mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internaţională (CPI) şi a subliniat că nici măcar şefii de stat nu au imunitate în faţa Curţii, conform Rador.

Instituţia de la Viena a răspuns, astfel, unei solicitări Ukrinform privind executarea de către Austria a mandatului de arestare emis de CPI pe numele preşedintelui rus, Vladimir Putin

“Austria este parte a Statutului de la Roma. Acest lucru înseamnă că Austria, la fel ca toate celelalte părți din acord, este obligată să coopereze cu CPI: mandatele de arestare emise de Curte trebuie executate, iar persoanele căutate de Curte trebuie să fie arestate” – a comentat instituţia, întrebată dacă autoritățile austriece îl vor aresta pe Putin în cazul sosirii acestuia pe teritoriul Austriei.

Ministerul Justiției din Austria a mai precizat că, “în 2019 (în cazul președintelui sudanez Omar Hasan Ahmad al-Bashir – n.r.), CPI a stabilit deja într-un caz că nici măcar șefii de stat nu au imunitate în fața Curții”.

“Nimeni nu este mai presus de lege, ceea ce înseamnă în mod concret că fiecare crimă ar trebui să fie investigată pe deplin. Nu ar trebui să existe impunitate” – a subliniat Ministerul Justiției din Austria.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This