sâmbătă, mai 18, 2024

Greva de avertisment de la Lufthansa provoacă haos în Europa!

Must Read

Compania a anulat peste 1000 de zboruri!

Greva de avertismant a personalului de la sol Lufthansa anunțată de sindicatul VERDI a început. Compania aeriană anulează aproape întregul program de zboruri din Frankfurt și Munchen. Efectele ar putea dura până vineri.

Greva de avertisment la scară largă a personalului de la sol Lufthansa a început. Sindicatul de servicii ver.di a cerut angajaților din toate locațiile companiei aeriene să înceteze lucrul, chestiune care ar trebui să dureze până joi dimineața, 28 iulie.

„Situația este extrem de aprinsă!”- a declarat Michael Immel, șeful Biroului de Resurse Umane, cu privire la zborurile anulate din cauza grevei de la Lufthansa.

Prin urmare, compania Lufthansa a anulat aproape toate conexiunile la huburile din Frankfurt și München, pentru azi, 27 iulie. Potrivit companiei, aproape 680 de zboruri sunt anulate la Frankfurt și aproximativ 350 la München. Un total de circa 134.000 de pasageri sunt afectați, astfel că aceștia ar trebui să găsească conexiuni alternative, dacă este posibil. În același timp, Lufthansa a anunțat că capacitățile pentru aceasta sunt „foarte limitate”.

Lufthansa estimează pagube enorme

Potivit publicațeii tagesschau.de, contextul grevei de avertisment îl reprezintă negocierile colective pentru circa 20.000 de angajați de la sol ai Lufthansa. A doua rundă de negocieri salariale s-a încheiat la jumătatea lunii iulie, fără rezultat. Grupuri foarte diferite de angajați au fost chemați să intre în grevă, precum personalul de la ghișee, tehnicienii aeronavelor sau șoferii uriașelor tractoare de remorcare, care împing aeronavele în pozițiile corecte din aeroport. Fără aceste servicii, avioanele nu pot decola, exactcum nu o pot face fără piloți sau echipajele de cabină.

Directorul de resurse umane al Lufthansa, Michael Niggemann, a criticat abordarea sindicaliștilor: „Escaladarea timpurie, după doar două zile de negocieri, în ceea ce a fost o rundă constructivă de negocieri colective, cauzează pagube enorme. Acest lucru îi afectează, în principal, pe pasagerii noștri, în plin sezon de călătorie. Și pune un stres pe angajații noștri, într-o fază deja dificilă a traficului aerian foarte puternic!” – explică Niggermann. Anulările și întârzierile individuale ale zborurilor sunt încă posibile joi și vineri.

Alte orașe afectate

Pe lângă hub-urile din Frankfurt și München, sunt afectate și Düsseldorf, Hamburg, Berlin, Bremen, Hanovra, Stuttgart și Köln. Grupul Lufthansa menține de obicei acolo unități mai mici, care își oferă serviciile și altor companii aeriene. În Bavaria, vineri este ultima zi de școală, înainte de vacanța de vară. Pasagerii fără transferuri nu ar trebui să vină în aeroporturi, pentru că acolo vor fi deschise ghișee de servicii „puține, dacă nu există”, a avertizat compania.

Potrivit Sindicatului Verdi, 90% dintre angajații Lufthansa sunt în grevă!

Verdi: Nu vom mai organiza nici o altă grevă de avertisment înainte de următoarele discuții!

Cel puțin până la următoarea rundă de discuții din săptămâna viitoare, clienții Lufthansa nu vor trebui să se teamă de nici o acțiune ulterioară a sindicatului, în urma grevei de avertisment a personalului de la sol. Negociatorul Ver.di, Christine Behle, a declarat, în programul comun de dimineață al televiziunilor germane ARD și ZDF când a fost întrebată: „Pot exclude acest lucru!”

Sindicatul Ver.di și Lufthansa intențioenază să discute din nou pe 3 și 4 august despre salariile și condițiile de muncă ale celor curca 20.000 de muncitori la sol.

Haosul se intensifică

Prima lovitură la Lufthansa după șocul Corona, vine pe fundalul unei reporniri parțial haotice a industriei aviatice. Blocajele de personal și cererea puternică de vacanțe au dus deja la probleme considerabile în această vară, fără a lua în considerare grevele. Ver.di dă vina în principal pe gestionarea proastă a aeroporturilor și a companiilor aeriene pentru acest lucru.

Potrivit propriilor declarații, Lufthansa a oferit o creștere salarială forfetară în două etape, în valoare totală de 250 de euro, pe o perioadă de 18 luni, care va fi însoțită de o creștere a profitului de două procente, din iulie anul viitor. Cu un salariu de bază lunar de 3.000 de euro, aceasta ar duce la o creștere salarială între nouă și unsprezece procente. Negociatoaera Behle a descris exemplul ca fiind „destul de calculat”. Pentru alte intervale de salariu, creșterea este de doar în jur de patru procente și aduce astfel pierderi salariale reale pentru angajați, a declarat ea pentru „Stuttgarter Zeitung” și „Stuttgarter Nachrichten”. Sindicatul cere cu 9,5% mai mulți bani în tabelele salariale, pentru un mandat de douăsprezece luni, dar cel puțin 350 de euro.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This