sâmbătă, mai 18, 2024

Gastronomia începe sarabanda creșterii prețurilor!

Must Read

Prețuri de cămătărie pentru un pahar de limonadă!

Peste 5 euro costă acum un amestec de sifon cu suc de fructe!

5 euro pe stadion, pentru 0,5 l de apă plată!

Nimeni nu verifică respectarea Regulamentului Comercial?!

Localurile trebuie să-și adapteze meniurile la inflație și să scumpească oferta. Pentru ca acest lucru să nu fie atât de vizibil la început, mulți încep cu băuturile nealcoolice. Dar asta scapă de sub control, după cum arată nenumărate exemple.

Începutul scumpirilor, mascat în prețul băuturilor nealcoolice!

Prețurile din Austria continuă să crească brusc: pe lângă costurile cu energie și prețurile la alimente care trec prin tavan, prețurile exorbitante au ajuns acum și în comerțul cu catering. Deși multe cârciumi încearcă încă să mascheze creșterile de preț, însă nu „ascunzându-le” în creșterile de prețuri creșterile la mâncare, ci la băuturile nealcoolice, de exemplu, prin exploatarea popularului suc de mere. Un amestec de 0,5 litri de sifon ieftin și suc de mere costă, adesea, cinci până la șase euro pe pahar! Chiar și un simplu sifon de lămâie costă acum mai mult de cinci euro în unele locuri!

„Băutura pentru tineret”, cu un euro mai scumpă decât berea!
„Voi vorbiți serios?!” – întreabă o tânără mamă din Viena, de exemplu, când a acceptat nota într-o pizzerie și și-a dat seama că băutura răcoritoare fără alcool costa cu un euro mai mult – 5,20. costă euro, decât berea Krügerl, care a fost, de asemenea, consumată (4,20 euro). Deci, cine controlează paragraful 112 (4) din Regulamentul Comercial?!

Regulamentul „băuturilor pentru tineri” din reglementările comerciale prevede că restaurantele sunt obligate să servească cel puțin două tipuri de băuturi reci, nealcoolice, la un preț nu mai mare decât cea mai ieftină băutură alcoolică rece oferită, extrapolată la un litru, în fiecare caz. Un audit efectuat de Camera de Muncă (AK) cu mulți ani în urmă, a ds la concluzia că fiecare al șaselea restaurant nu respecta legea! Acum, această obligație, care servește la protejarea minorilor, pare să nu mai fie deloc verificată.

Fără robinete pentru apă potabilă, dar cu prețuri de 5 euro pentru jumătate de litru de apă plată!


O privire la panoul de prețuri de pe Stadionul Happel din Viena aduce și picături de sudoare pe fețele spectatorilor care vin la concerte, cum a fost, de exemplu, săptămâna trecută, la concertul trupei Green Day.

„Pe stadion, o jumătate de litru de apă plată costă cinci euro, iar puncte de unde să poți bea apă potabilă, nu există!”, a spus un vizitator, uluit. „Am stat acolo timp de șase ore! Sticlele cu băuturi aduse de spectatori trebuie lăsate la intrare! Deci, trebuie să consumi ce îți bagă ei sub nas. Și nici măcar nu poți plăti cu cardul”- arată acesta, revoltat.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This