sâmbătă, mai 18, 2024

Europa va muri de frig cu “încălzirea globală”!

Must Read
Marius Ghilezan

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se sufocă sub presiunea sancțiunilor. Hard-core-ul industriei germane l-a trimis pe fostul cancelar Gerhard Schröder la Vladimir Putin să negocieze reluarea livrărilor de gaz ieftin. Ce face România în caniculă? Cum ce face? Se pregătește de frigul din iarna Marii Resetări.

Pentru că Noua Ordine Mondială impune schimbări majore în viața oamenilor, schimbări impuse de plutocrații americani, într-o imensă foame de bani, civilizația occidentală nu renunță la Planul Climatic. De ce? Pentru că bogații lumii nu schimbă strategia din mers.

Lupta împotriva încălzirii globale seamănă cu cea din evul mediu întunecat, pentru găsirea pietrei filosofale. Ne poate spune cineva sănătos la cap că isteria climatică nu e inventată tot de ei, cei care doresc o resetare a capitalismului? Adică, bogații lumii să fie și mai bogați, iar săracii, și mai săraci. În scurtele vizite oficiale pe care le mai intreprinde în “România,” Klaus Iohannis nu ne spune de ce am început extragerea gazului din Marea Neagră și moleculele nu se ieftinesc și pentru români.

Europa se pregătește să moară de frig de dragul sancțiunilor. Eurocrații nu găsesc soluții la criza energetică. Sau poate chiar așa li s-a ordonat: să țină sus prețurile. Tot mai multă lume se prinde că a plătit cele mai scumpe bilete la vodevilul de Piața Obor: “război în Ucraina.”

În lungul său mandat de lider european, a spus mereu “Jawohl” la toate propunerile marilor puteri care cer închiderea minelor. De fapt, un Mîșkin modern ar înțelege că România a capitulat demult. Și-a îngropat aurul de la Roșia Montană, nu exploatează hidrocarburile din Marea Neagră și se pregătește să închidă toate zăcămintele de huilă în valoare de peste 50 de miliarde de euro, ca să primească 28 de miliarde, prin PNRR. Curat, gheșeft! Aveam să scriu înainte de război.

Mai nou, listează Salrom la Bursa de Valori din București, pregătind, zic unele voci, prăduirea unui bun de patrimoniu național. După deviza, pentru străini totul, pentru români “firele de tort” ale lui George Coșbuc. Dar despre ce se ascunde în spatele afacerii sării, vom dezbate într-un editorial separat. Vă veți cutremura la veștile despre ineptele guvernări succesive și jaful la care se dedau structurile paralele, doar pentru a hrăni gurile hulpave ale Marilor Oriente Occidentale! De ce? Cum de ce? Păi, din vechime știm, haraciul dat Marii Porți asigura domnia. Ca-n trecut, așa și-n prezent.

De la prima revoluție industrială, planeta s-a încălzit cu 1,5 grade. Niciun studiu nu a demonstrat că fenomenele naturale sunt provocate de CO2, dar o dau, ca Tuta Langa, cu lupta împotriva încălzirii globale.

Trecerea la energia verde – probabil cel mai meschin program de îmbogățire a bogaților lumii – implică un cadru uriaș. Schimbările tehnologice, climatice, viitorul muncii, securitatea internațională, toate fac parte din planul Marii Resetări mondiale, gândit să fie pus în practică până în 2050. O imensă lipsă de transparență a modelului verde de societate, gândit de o organizație extrem de influentă, ca aceea de la Davos, a oferit un teren fertil pentru dezvoltarea teoriilor conspirației. Opriți planeta! Vrem să coborâm la stația prosperității, scoasă din circuit!

Au sărit din bocanci deviaționiștii ecologiști, agenți de influență ai Bătrânului verde, să-i zicem așa lui Klaus Schwab. Aceștia se sperie că axiomele lor, modulate de calculator, potrivit cărora omul este vinovat de încălzirea globală, pot fi decriptate și prezentate ca minciuni dolosive de o propaganda delirantă.

Așa cum am reamintit, din școala elementară, știm că planeta noastră, la fel ca celelalte din sistemul nostru solar, are un ciclu glacial și unul tropical.

Noua agendă climatică, prin închiderea minelor de cărbune, favorizează marile puteri economice, care și-au consumat deja resursele naturale. Țărilor sărace li se promite că, în schimbul închiderii exploatărilor din subteran sau din abataj, li se vor da bani în compensație. Aiurea? Unde-s banii? Iohannis a anunțat 80 de miliarde. Nu-s! Decât pe hârtie. Toate ar fi bune, dacă s-ar pune ceva în loc. Care e alternativa? Energia din resurse regenerabile, eco-friendly, este extrem de scumpă.

Legile fizicii sunt clare. Ale propagandei sunt previzibile. Panouri solare în loc de Wintergarden-uri. Va îngheța boticul pisicii!

Dacă ar fi atât de eficientă producția de energie solară și eoliană, de ce investitorii privați nu se aruncă să-și facă parcuri voltaice în loc de Orangerie?! Liberalismul în stare clasică este ucis și prin perspectiva raționalizării gândirii critice. Primele semne ale reinstituirii milițiilor gândirii se simt pe marile rețele sociale. Orice opinie contrară lozincii “încălzirea globală” este cenzurată, după principiul ultras: “cine nu bea cu noi, bea împotriva noastră!”

Conform unui raport de monitorizare al BBC, sintagma “Marea resetare” a fost folosită în opt milioane de postări pe facebook și de două milioane de ori pe twitter, de la lansarea sa din anul de grație 2020. Și publicul românesc este sufocat de termenul de reziliență. Întâmplător sau nu, acesta e inventat tot în laboratorul de la Davos.

Revenind la “încălzirea globală,” dacă influența CO2 asupra climei ar fi o lege fizică, nu doar o ipoteză construită pe o suită de modele speculative, modulate pe calculator, elitele sociale ar fi convinse că Marea resetare e o terapie benefică. Mulțimea se duce mereu după cărăbuși. Doar că marii savanți ai industriei ecologice nu pot da o formulă de tipul “Teoriei relativității.” În spațiu, timpul se comprimă, după Einstein. În Marea Resetare, narativul “bogații devin și mai bogați” pare a fi esența crudă a noului materialism dialectic. Ce face Iohannis? Răspunsul îl găsiți pe facturile de energie.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.ziuanews.ro: https://www.ziuanews.ro/editorial/europa-va-muri-de-frig-cu-nc-lzirea-global-1571889

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This