vineri, februarie 23, 2024

Siegfried Wolf vrea să rezolve problema lui Putin

Must Read

În ianuarie 2023, Siegfried Wolf, membru al consiliului de supraveghere porsche din Austria, i-a oferit lui Putin să ajute la reconstrucția industriei auto rusești.

Potrivit unui raport de presă, antreprenorul austriac și membrul consiliului de supraveghere Porsche Siegfried Wolf (61 de ani) i-a oferit președintelui rus Vladimir Putin ajutor pentru reconstrucția industriei auto ruse în ianuarie. Într-o scrisoare adresată șefului de la Kremlin, Wolf a sugerat revigorarea “legendarului brand rus Volga”, a informat vineri Der Spiegel. Pentru implementare, Wolf a adus în joc fabricile Volkswagen dezafectate din Rusia.

Încă din a doua jumătate a anului 2023, mașinile mărcii VW Skoda ar putea fi produse din nou în Rusia, a scris austriacul, potrivit “Spiegel” lui Putin. Cu toate acestea, vehiculele urmau să fie “reproiectate fundamental în exterior” pentru a elabora “caracteristicile caracteristice” ale legendarelor modele Volga și Pobeda. Acest lucru va “satisface nevoia consumatorilor ruși de vehicule de înaltă calitate și fiabile” și va crea peste 12.000 de locuri de muncă.

Wolf s-a oferit, de asemenea, să preia el însuși managementul de proiect ca proprietar al companiei rusești PromAvtoKonsalt. Partenerul industrial ar fi producătorul auto rus GAZ, care este afectat de sancțiunile occidentale. S-a ajuns deja la un “acord de principiu cu conducerea de top a Volkswagen”, a adăugat el.

Grupul cu sediul la Wolfsburg nu a fost de acord. Consiliul nu a avut “nici o cunoștință” de scrisoarea lui Wolf “și conținutul său iritant”, a declarat grupul. Deși PromAvtoKonsalt a fost unul dintre potențialii cumpărători pentru fabricile VW din Rusia, nu au existat angajamente față de părțile interesate individuale înainte de încheierea procesului de vânzare. “Prin urmare, este de neînțeles pentru noi cum acest lucru ar putea fi menționate in terțe părți.”

După cum a mai relatat revista, compania lui Wolf nu a primit contractul de la VW. Cu toate acestea, furnizorul de automobile Schaeffler din Herzogenaurach și-a vândut afacerea rusă către PromAvtoKonsalt.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This