joi, aprilie 25, 2024

Sancțiunile contra Rusiei își arată efectul de bumerang: inflație cu două cifre în Europa de Est!

Must Read

Minciunile experților occidentali susțin că în țările est-europene va exista creștere economică, în condițiile în care populația sărăcită nu-și poate plăti facturile

Sacrificiul europenilor pentru interesele murdare ale SUA nu poate cotinua la nesfârșit

Inflația din țările din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est (CESEE) a urcat cu două cifre aproape peste tot în luna mai, singura excepție fiind Slovenia. Cea mai rapidă creștere a prețurilor a fost în Turcia. Unul dintre motivele ratei ridicate a inflației a fost pierderea exporturilor agricole din Rusia și Ucraina, susțin analiștii occidentali. 

Rusia – vinovatul de serviciu! Chiar nimic despre efectele sancțiunilor în UE?!

Potrivit Institutului pentru Comparații Economice Internaționale din Viena (WIIW), oferta limitată de pe piețele mondiale a determinat creșterea prețurilor. După cum se poate observa din prognoza de vară a institutului amintit, efectele negative ale războiului din Ucraina asupra celor 23 de țări examinate variază în intensitate. Economiile celor unsprezece țări UE (Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Croația, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovenia și Slovacia) sunt relativ rezistente și se așteaptă să crească în acest an, în ciuda inflației ridicate, a crizei energetice și a ofertei scăzute. Problemele din lanțul de aprovizionare și ritmul încetinit din industrie vor duce, totuși, la o creștere cu o medie de 3,3% WIIW se așteaptă, de asemenea, la o creștere pentru țările din Balcanii de Vest și Turcia (2,9 și, respectiv, 2,7 la sută).

Minciuni ridicole: creștere economică?! Pe ce?!

În Ucraina, Rusia, Belarus (Belarus) și Republica Moldova, pe de altă parte, producția economică va scădea, scăderea din Ucraina fiind deosebit de severă. În Rusia, economiștii se așteaptă la un PIB de minus 7%, în prognoza de primăvară, pentru care WIIW se aștepta la minus 9%. Belarus suferă de sancțiunile occidentale împotriva Rusiei (în scădere cu 4,5%), iar Moldova resimte și ea efectele (scădere cu 1%).

Noi credem că aceste cifre sunt scoase din burtă, adică, din mințile generalilor NATO, care vor să dea impresia că încă e bine și europenii se vor putea descurca fără gazul rusesc și menținând sancțiunile împotriva Rusiei, care se întorc ca un bumerang împotriva celor care le-au inițiat. Inflația uriașă, penuria de gaze, a motorinei, prețurile astronomice la alimente, carburanți și alte produse și servicii sunt doar câteva elemente din uriașul sacrificiu pe care îl fac europenii, doar pentru a satisface ambițiile și interesele americane. Dar asta nu poate dura la nesfârșit!

 

admin

Latest News

Amnesty identifică probleme grave legate de drepturile omului în Austria

Viena – Amnesty International (AI) se confruntă cu probleme grave legate de drepturile omului în Austria. În raportul anual...

More Articles Like This