duminică, octombrie 1, 2023

Răzbunarea prostului: Ucraina închide conducta cu petrol rusesc pentru Europa Centrală!

Must Read

Compania  Ukrtransnafta a cerut plata în avans pentru tranzitulpetrolului rusesc spre Europa

Slovacia, Cehia și Ungaria rămân fără carburanți

De la sfârșitul săptămânii trecute, nu a mai trecut petrol prin ramura de sud a conductei „Druzhba”. Înghețarea aprovizionării cu petrol este o “operă” comună a Ucrainei și a Uniunii Europene. Daunele sunt aduse economiei țărilor beneficiare.

Conducta rămâne uscată

Potrivit site-ului unzensuriert.at, marți, 9 august, compania de operare rusă Transneft a anunțat că nu mai curge petrol spre Europa Centrală, prin linia de sud a conductei, din 4 august. Prin această linie se aprovizionează în principal cu materia primă Ungaria, Slovacia și Republica Cehă. Un act care continuă să agraveze criza energetică din Europa.

Ucraina blochează transporturile de petrol

Cu toate acestea, nu Rusia este responsabilă pentru acest lucru, ci compania ucraineană Ukrtransnafta și UE însăși, cu sancțiunile sale împotriva Rusiei. Mai exact, compania ucraineană ar fi cerut plăți în avans pentru tranzitul petrolului. O cerință pe care compania rusă nu a putut să o îndeplinească. Potrivit Transneft, plățile au fost respinse din cauza noilor sancțiuni economice ale UE.

Cum să-ți dai singur cu tesla-n conducta de petrol!

Încă o dată, cetățenii și economia statelor afectate, care trebuie să se descurce cu mai puțin petrol decât era planificat și necesar, sunt lăsați în urmă. De exemplu, aproape 100% din petrolul rusesc care venea spre Europa Centrală este procesat în rafinăria slovacă Slovnaft. Industria de rafinare a petrolului din Ungaria este și ea dependentă în proporție de 65% de importurile de petrol rusești. Slavă Ucrainei!

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This