vineri, februarie 23, 2024

Plinul, ca un lux: o frână la prețurile carburanților!

Must Read

Dintr-o dată, umplerea rezervorului la mașină în Austria a devenit un lux și chiar mai scump decât în ​​străinătate! 

Pentru a evita o altă explozie de prețuri pentru șoferi, potrivit experților, noua taxă pe CO2 nu ar trebui să vină până la 1 octombrie, cu bonusul energetic.

Inflația nu a devenit „doar” o problemă centrală pentru politicieni: tot mai mulți consumatori suferă din cauza creșterii prețurilor . Potrivit Statistics Austria, în luna mai aveam deja o rată a inflației de opt procente. Aceasta este cea mai mare valoare din 1975! Principalii factori sunt costurile energiei și prețurile la combustibil.

Prin urmare, nu este de mirare că taxa pe CO2 planificată pentru 1 iulie 2022 a intrat și în discuție. Din ce în ce mai mulți experți și consumatori cer ca introducerea taxei CO2 să fie amânată la 1 octombrie – bonusul climatic regional va fi apoi plătit și la această dată.

De la 1 iulie, Austria ar fi singura țară în care prețurile carburanților ar continua să crească din cauza taxei pe CO2. Amânarea taxei pe CO2 la 1 octombrie ar fi plauzibilă.

În Ungaria, doar localnicii pot face plinul ieftin
Situația în detaliu: Efectul taxei CO2 de la 1 iulie ar fi o altă creștere a prețului motorinei cu nouă și benzinei cu 8,2 cenți pe litru. Asta ar însemna că benzina ar fi brusc mai scumpă aici decât în ​​Germania, unde taxa pe energie tocmai a fost redusă. Aproape toate celelalte țări au redus deja taxele și taxele la combustibil, iar în Ungaria, datorită intervenției Guvernului, alarmat de numărul mare de străini care se grăbeau să alimenteze din această țară cu carburanți mai ieftini, această facilitate este permisă acum doar localnicilor.

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This