sâmbătă, aprilie 20, 2024

Lipsa de apă periclitează producția de electricitate a Europei!

Must Read

Seceta severă și prelungită din Europa reduce nivelul apei din râuri și face ca multe cursuri de apă să se usuce complet. Ca urmare, alimentarea cu energie a continentului este în pericol, deoarece centralele nucleare și hidroelectrice depind de apă. În Germania, se produce deja mai multă energie electrică din gaz, despre care se știe că este deficitar.

„Este posibil să avem o penurie de energie înainte de o penurie de gaz în Germania!”- a declarat șeful pentru consultanță energetică globală al firmei McKinsey, Alexander Weiss, citat de publicația krone.at. În acest moment, „se reunesc toți factorii imaginabili care, luați împreună, reprezintă o povară imensă pentru sistemul de generare a energiei”. Prin urmare, Weiss consideră că este probabil ca, în viitor, consumatorii industriali mai mari de electricitate să fie deconectați de la rețea, pentru a preveni întreruperile de curent.

Seceta persistă
În Germania, se produce deja mai multă energie electrică din gaz. În iulie, s-a produs cu 13% mai mult decât în ​​anul precedent, iar în august a fost cu 24% în plus. Oamenii de știință climatologi nu văd nici o schimbare în bine, deocamdată. Deși sunt așteptate ploi în multe regiuni ale Europei în următoarele zece zile, prognoza pe termen lung indică în continuare condiții climaterice mai secetoase ca de obicei. Acest lucru afectează următoarele trei luni – potrivit eclarației lui Andrea Toreti, de la Observatorul European al Secetei, din cadrul Comisiei UE.

Precipitațiile sunt în scădere, mai ales în sudul Europei, ducând la secete mai frecvente și mai intense decât acum o sută de ani. Acest lucru favorizează formarea deșerurilor și crește riscul de incendii forestiere, așa cum este deja cazul unei mari părți ale Europei, căcitTemperaturile mai ridicate ale aerului elimină apa din sol, prin evaporare.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This