duminică, februarie 25, 2024

GUVERNUL CIUCĂ PREGĂTEȘTE CEDAREA SUVERANITĂȚII ECONOMICE A ROMÂNIEI!

Must Read

Trădătorii regimului Johannis vor să vândă străinilor pachetele de acțiuni deținute de stat la obiective economice strategice

13 organizații neguvernamentale cer Executivului și Parlamentului să ia măsuri pentru evitarea disoluției Statului Român

La 13 august 2022, va expira termenul de 2 ani stipulat de Legea 173/2020, privind protejarea intereselor naționale în activitatea economică. Acest lucru înseamnă că se poate înstrăina dreptul de proprietate al statului român în companii și societăți, inclusiv în instituții de credit. Grav! Foarte grav! Distribuiți masiv aceste mesaje, vă rugăm!

Vă rog să citiți, susțineți și distribuiți!!!
Către,
Guvernul României ,
În atenția d-lui Prim-Ministru al României NICOLAE CIUCĂ,
Spre știință tuturor Miniștrilor- membri ai Guvernului
Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod postal 011791
Subscrisele :

1-Asociația CALEA NEAMULUI, reprezentată de dl.Mihai Sorin Tărnoveanu,

2-Platforma STAREA de LIBERTATE, reprezentată de dl.Pompiliu Diplan,

3- Platforma LEGITIMĂ APĂRARE, reprezentată de dl. Luis Bratu,

4-Asociația FRĂȚIA ORTODOXĂ SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE, reprezentată de dl.Dan Grăjdeanu,

5-Asociația NOI, ROMÂNII

6-Asociația NEAMUNIT, reprezentată de dl.Aureliu Surulescu,

7-Asociația JURIȘTILOR pentru APĂRAREA DREPTURILOR și LIBERTĂȚILOR reprezentată de d-na Avocat Marina-Ioana Alexandru,

8-Asociația ALIANȚA PĂRINȚILOR, reprezentată de dl.Cristian Filip,

9-Asociația BUCOVINA PROFUNDĂ, reprezentată de dl. Mircea Pușcașu,

10-Asociația SCUT BOTOȘĂNEAN, reprezentată de dl.Bogdan Cărăușu,

11-Asociația pentru REVIGORAREA TRADIȚIEI și Asociația pentru TOLERANȚĂ în SPAȚIUL PUBLIC, ambele reprezentate de dl.Andrei Boambeș,

12-Asociația BASARABII, reprezentată de dl.Răzvan Vastea,

13- COMUNITATEA IDENTITARĂ, reprezentată de dl. Codrin Goia,

Toate cu sediul procedural ales la Cabinet de Avocat „Alexandru Marina-Ioana”, din București, sector 2, str. Dimitrie Marinescu nr. 1, OP39, cod 021931 (unde solicităm să ne fie trimise toate documentele de corespondență și procedurale în legătura cu notificările din prezentul document), tel. 0744.369.973, email: marinaioanaalexandru@gmail.com,

în temeiul dispozițiilor art.51 – Dreptul la petiționare, art.54(1) – Fidelitatea față de țară este sacră, art.55(1) – Cetațenii au dreptul și obligația să apere România, art.2(1) – Suveranitatea națională aparține poporului român, art.52(1) – Dreptul persoanei vatămate de o autoritate publică, art.29 – Libertatea conștiinței, art.30 – Libertatea de exprimare, art.31 – Dreptul la informație, din Constituția României

și în contextul expirării termenului de 2 ani stipulat în Legea nr.173 din 13 august 2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, cu modificările și completările ulterioare, publicată în MO nr.736/13 august 2020,

SOLICITĂM și vă NOTIFICĂM următoarele :

1.Guvernul României să adopte sau să propună un act normativ în regim de urgență, prin care să se interzică înstrăinarea participațiilor (active și acțiuni) deținute de stat la companiile și societățile naționale, la instituțiile de credit, precum și la orice altă societate unde statul are active și acțiuni, indiferent de ponderea acestora.

2.Guvernul României să dispună de îndată suspendarea tuturor transferurilor de proprietate aflate în curs cu privire la companiile și societățile naționale, la instituțiile de credit, precum și la orice altă societate unde statul are active și acțiuni, indiferent de ponderea acestora.

3.Guvernul României să întreprindă de urgență toate măsurile necesare pentru ca Statul român să-și redobândească calitatea de acționar majoritar la Fondul Proprietatea, având în vedere că această entitate și-a pierdut scopul pentru care a fost înființată de Guvernul României în anul 2005, anume acela de restituire a proprietăților confiscate de regimul comunist.

Redobândirea calității de acționar majoritar a Statutului român la Fondul Proprietatea este vitală pentru siguranța națională, pe care Guvernul României are obligația să o garanteze și să o apere.

Acțiunile Fondului Proprietatea au ajuns în timp să fie deținute și administrate de către diferite entități străine, care nu au nici o legătură nici cu obiectivul constituirii acestui organism și nici cu interesul poporului și al statului român.
Astfel, Fondul Proprietatea a ajuns să dețină în prezent procente semnificative din acțiunile unor entități economice care țin în mod direct de siguranța națională a României (exemple sunt în acest sens Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Portul Constanța, Salrom, Aeroporturi etc.), având, totodată și un control important asupra acestora.

Faptul că Fondul Proprietatea și-a declarat intenția de a lista acțiunile deținute la aceste companii pe bursele internaționale, considerăm a fi un atentat la siguranța națională.

Menționăm că motivul vânzării unor participații ale statului și/sau ale Fondului Proprietatea pe bursele internaționale în vederea modernizării, retehnologizării companiilor reprezintă doar un fals pretext, deoarece aceste fonduri, în mod firesc ar trebui să fie generate în primul rând prin capacitățile de producție și printr-un management adecvat.

Vă solicităm ca participațiile românești la companiile și societățile naționale să rămână intacte, deoarece în caz contrar, fiecare vânzare, oricât de mică, din activele și/sau din acțiunile Fondului Proprietatea ar însemna în opinia noastră atât o fraudare a suveranității, cât și o slăbire a siguranței naționale a României.
Deja, mare parte din terenurile agricole ale României nu ne mai aparțin, fiind înstrăinate în urma unor legi lipsite de orice urmă de discernământ și protecționism economic.

CEREM astfel, în acest sens, un protecționism economic, cel puțin la nivelul practicat de țările reprezentative pentru Uniunea Europeană, cum ar fi Franța și Germania.

Vă NOTIFICĂM toată această situație, enunțând-o ca pe un fapt agravant, deoarece vulnerabilitatea României se amplifică deosebit de mult, dacă peste pierderea unei părți importante din independența noastră agricolă (adică, alimentară), s-ar adăuga și pierderea prin cedare a ultimelor capacități economice de interes strategic național.

Având în vedere că în ultimii 32 de ani, unii funcționari publici, aflați vremelnic în funcțiile de înaltă demnitate în stat, cu statut de factori de decizie, au cedat, în numele României și al poporului român, nepermis de mult din suveranitatea națională, încălcându-se astfel flagrant art.2 pct.1 din Constituția României, prin înstrăinarea și/sau privatizarea controlat-păguboasă atât a marilor entități economice naționale, cât și a unei mari părți din terenurile agricole, raportat și la contextul actualei situații internaționale, când fiecare stat din lume caută să-și protejeze propriile resurse naturale și economice de orice fel, mai ales, pe fondul prefigurat a unei crize generale, care atinge toate palierele bunei funcționări a societății,
CEREM Guvernului României să facă de îndată aplicarea dispozițiilor imperative ale Constituției României ,prevăzute la art.104(1) coroborat cu art.82(2) privind Jurământul de credință față de România și poporul Român, raportat la art.54(1) – „Fidelitatea față de țară este sacră”.

În temeiul dispozițiilor Constituției României de la art.55(1) – „cetățenii au dreptul și obligația să apere România”, coroborat cu dispozițiile art.54(1) – „Fidelitatea față de țară este sacră”, raportat la dispozițiile art.2(1) – „Suveranitatea națională aparține poporului român”, este de datoria noastră să vă atragem atenția asupra tuturor acestor situații extrem de grave, având dreptul și autoritatea să vă cerem cu fermitate, să stopați disoluția totală a statului român.

Pe cale de consecință, pentru toate notificările mai sus învederate și pentru nealterarea eticii și moralității, raportat la o justă cauză, în condiții de legalitate, vă cerem imperativ să respectați integral, în literea și spiritul ei, Legea Fundamentală a României – Constiuția, începând cu Art.1(1) – „România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil”.
TRĂIASCĂ NAȚIA ROMÂNĂ ȘI VALORILE EI VEȘNICE! AMIN!

admin

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This