duminică, decembrie 3, 2023

GAZUL RUSESC, DOAR PE RUBLE!

Must Read

Gazprom oprește livrările către Shell și grupul danez Örsted!

Potrivit propriilor declarații, gigantul energetic rus de stat Gazprom a încetat să furnizeze gaze furnizorului danez Örsted și gigantului Shell Energy Europe. Gazprom a întrerupt aprovizionarea celor două companii pentru că au refuzat să-și transforme plățile pentru gaze în ruble, a anunțat astăzi compania. În decizia sa, Gazprom s-a referit la un decret al șefului de la Kremlin, Vladimir Putin, potrivit căruia toți cumpărătorii de gaz rusesc din „țările neprietenoase”, despre care Moscova consideră că includ și țările UE, trebuie să își transforme plățile în ruble din aprilie. Potrivit Gazprom, partenerii de afaceri au fost informați în timp util despre această schimbare. Shell și Örsted au refuzat să plătească în moneda națională rusă.

Două treimi din consumul de gaz al Danemarcei

Anul trecut, Gazprom a livrat Örsted 1,97 miliarde de metri cubi de gaz. Acest lucru corespunde cu două treimi din consumul de gaz în Danemarca. Cu toate acestea, oficialitățile de la Copenhaga au declarat că nu vor exista blocaje în aprovizionarea cu gaz. Rusia a încetat anterior să furnizeze gaze Bulgariei, Poloniei, Finlandei și, cel mai recent, Țărilor de Jos. Furnizorii de energie din aceste țări au refuzat și ei să plătească pentru materia primă în ruble.

Latest News

Cât de bine arată azi Chișinăul! Transformare uluitoare în mandatul primarului Ion Ceban

În ultimii ani, de când Ion Ceban a preluat Primăria Chișinăului, capitala Moldovei a cunoscut o adevărată schimbare la...

More Articles Like This