miercuri, octombrie 4, 2023

„De 3 ori subvenții” pentru fermieri!

Must Read

Credite cu dobândă fixă de 2% vor putea fi accesate de fermieri din 20 iulie

Potrivit mai multor publicații online, printre care și wallstreet.ro, fermierii români pot accesa, de săptămâna viitoare, un credit cu valoarea tuturor subvenţiilor pe care le-ar primi în trei ani. Asta înseamnă indirect, că, timp de doi ani, fermierii vor rămâne descoperiţi, pentru că subvenţiile pe care ar trebui să le primească în mod normal din fondurile europene, vor merge direct la bancă, drept garanţie.

Fermierii pot accesa din 20 iulie credite prin Programul “De trei ori subvenţii”, cu o dobândă de doar 2%, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

“Am luat legătura cu specialiştii din minister, ne-am aşezat la masa de lucru, folosindu-ne timpul pe care-l avem la dispoziţie, să elaborăm un produs care va fi operaţional de săptămâna viitoare”, a declarat Petre Daea într-o conferință de presă.

Acesta a adăugat că, practic, fermierii se vor putea prezenta, începând cu data de 20 iulie, la ghișeele CEC şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Credit cu adeverință de la APIA!

“Am purces la realizarea unui program pe care îl numim de ‘De trei ori subvenţii’. Ce înseamnă acest lucru? Ştim cu toţii că primim de la Uniunea Europeană subvenţia pe unitatea de suprafaţă. Această subvenţie este sigură şi distribuită la timp, ajunge la fermieri la timp, este folosită de fermieri… Într-un cuvânt, este un sprijin garantat, uniform repartizat, înţelegând uniformitatea legată de procedurile Uniunii Europene, care sunt prevăzute şi mecanismele puse în mişcare. Acest sprijin, care vine în fiecare an, ne-a dat posibilitatea să avem garanţia că acest program are şanse şi este o ancoră de sprijin pentru fermieri, binevenită. În ce constă? Fermierul primeşte de la APIA adeverinţă conform căreia, prin analiza de la APIA, rapid, imediat, în sistemul pe care l-au pus la punct, poate să vadă ce sumă are fiecare fermier sau, mai bine zis, ce drepturi au fermierii pentru suprafeţele pe care le cultivă. Evidenţa este foarte clară, suma este cunoscută!”- a explicat Daea. Potrivit ministrului, dobânda practicată pentru creditul acordat prin noul program este de 2%, “una stabilă şi se sprijină pe ROBOR”. “Este o dobândă fixă, de 2%, şi va funcţiona pe toată perioada de contractare a creditului”, a mai precizat ministrul Agriculturii.

Latest News

Statul dă bani românilor din diasporă petru a se întoarce în țară. Cele două condiții pe care trebuie să îndeplinească

Fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină...

More Articles Like This