joi, aprilie 25, 2024

A reînceput jidahul ANAF!

Must Read

Fiscul este cea mai urâtă instituție din România!

Peste 71.000 de contribuabili sunt în prezent în situaţia ca ANAF să le facă sesizări penale pentru că au reţinut, fără să vireze la bugetul statului, o serie de impozite şi contribuţii, prevăzute de ordonanţa care a reincriminat, de la 1 martie, astfel de fapte ca fiind penale.

În cazul acestora, termenul de graţie de 60 de zile a fost depăşit, iar ANAF, ca ultimă măsură de prevenţie, va trimite acestor contribuabili notificări cu situaţia sumelor datorate la stat, dar şi cu instrumentele de eşalonare/restructurare pe care le pot accesa, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele Fiscului, Lucian Heiuş.

71.000 de plângeri penale?!

“Peste 71.000 de contribuabili se află în prezent în situaţia de a li se face sesizări penale pentru nevirarea către stat a impozitelor şi contriubuţiilor cu reţinere la sursă, conform OUG 130/2021. Aceştia vor primi de la începutul săptămânii următoare notificări de la ANAF cu prezentarea situaţiei în care se află, cu propunerile de remediere a situaţiei, dar şi cu mesajul că în lipsa unei rezolvări, se va aplica legea la literă, adică vor urma sesizările penale”, a afirmat Heiuş.

ANAF- o instituție ineficientă, ridicolă și păguboasă!

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, critică anunțul ANAF, care va lansa controale de amploare pentru a combate evaziunea fiscală: „Din cauza unor elanuri de genul acesta, ne tăiem foarte rău craca de sub picioare, multe afaceri vor fi, probabil, nenorocite!” – susține Năsui. Potrivit publicației capital.ro, ultimele controale ANAF au generat o mulțime de procese. „Mi se pare ridicol, adică ANAF-ul ne spune: atunci când e sete de bani la buget, atunci o să ne facem treaba. Am văzut că și noul președinte al ANAF pune și un număr de telefon de abuzuri, pentru că și el își dă seama ce se va întâmpla acolo. Practic, inspectorii ANAF vor veni să caute bani cât pot în mediul privat și asta pe niște firme care și așa o duc foarte greu în perioada aceasta, vă dați seama că n-are ce să se întâmple bun. Niște oameni o să aibă afacerile lor, probabil, nenorocite, din cauza unor razii care încep acum și care au ca target, ca și țintă, să ia foarte mulți bani. Deci mă aștept la ce e mai rău”, spune la Radio France International, Claudiu Năsui, după anunțul noului șef al ANAF, care vrea să lanseze o campanie de controale în zonele cu risc ridicat de evaziune fiscală.

Fostul ministru al Economiei amintește că ”ultima dată când s-a întâmplat genul acesta de razii, numit jihadul fiscal, au început o groază de procese, afaceri care au fost închise, un an de zile n-au mai produs nimic, proprietarii au câștigat până la urmă în instanță, dar ce să vezi, mult prea târziu”.

Anonimul cu 4 milioane de euro

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că cea mai mare sumă investigată până acum la o persoană fizică dintre cele care vor fi controlate începând cu 1 iulie este de 4.000.000 de euro, scrie antena3.ro. Puțin probabil ca acesta să fie un bugetar. Şeful ANAF n-a vrut să dezvăluie identitatea acestei persoane. Singurul lucru pe care l-a spus a fost că cea mai mare sumă pe care o investighează ANAF-ul este de 4.000.000 de euro și nu reprezintă această sumă întreaga avere a acelui român, ci veniturile pentru care nu a plătit impozit la stat.

Vor fi verificați 561.000 de români, controalele au început la 1 iulie!

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case. Respectiva persoană verificată va primi o informare că urmează să-i fie verificată situația fiscală. Persoana respectivă are la dispoziție 60 de zile pentru a depune o declarație de patrimoniu și de avere. Apoi, începe verificarea propriu-zisă.

Începe marea vânătoare a evazioniştilor. Peste jumătate de milion de români, suspectaţi că ar face evaziune fiscală vor fi controlaţi de ANAF. În graba de a aduna bani la bugetul de stat de oriunde, şeful instituţiei ia în calcul să verifice şi veniturile obţinute din meditaţii sau chiar cele ale manichiuristelor. Nu scapă nici cei care fac bani din criptomonede. 

O diferenţă de 20 de miliarde de euro între veniturile declarate şi cele estimate de inspectorii antifraudă a declanşat controlul. Într-o primă fază 214 de persoane vor fi verificate. 

Escroci, șmenari, mafioți, luați la purecat?!

Lucian Heiuş, preşedinte ANAF: “După ce primesc acest aviz de inspecţie, au la dispoziţie 60 de zile ca să îşi depună declaraţia de patrimoniu şi să vină cu înscrisuri prin care să dovedească de unde au banii pe care noi i-am descoperit şi care nu pot să fie justificaţi. Cea mai mare diferenţă pe care au descoperit-o inspectorii ANAF dintre venituri şi avere a fost de patru milioane de euro. Iar cea mai mică, de 400 de mii de euro. Vorbim, aşadar, despre sume importante, iar în cazul persoanelor vizate, inspectorii ANAF vor analiza cheltuielile precum achiziţiile de apartamente, case sau maşini”. 

Pe lângă marii evazionişti, Fiscul s-a uitat şi la câştigurile celor care au făcut tranzacţii cu criptomonede.  Doar în Capitală, potrivit estimărilor ANAF, evaziunea fiscală a ajuns la 6 miliarde de euro. 

Așa poate începe răscoala!

Nu scapă însă nimeni de ANAF, indiferent cât de mic ar fi câştigul pentru care nu plăteşte taxe şi impozite. 

Plus profesorii care dau meditaţii şi manichiuristele care lucrează de acasă. În Bucureşti, Ilfov, Cluj şi Sibiu au primit, în unele cazuri, avertismente pentru a-şi legaliza activitatea.

ANAF – Hei, Ușș!

Părerea noastră este că dl Heiuș (sau Hei, Ușșș?!), numit politic la disperare, când Guvernul nu mai are bani și nici nu se mai poate împrumuta, va ajunge să fie scuipat pe stradă, huiduit sau chiar fugărit!…Iar inspectorii ANAF, după ce vor fi alungați de grupurile de români revoltați și se vor alege cu câteva mașini avariate și amenințări, o vor lăsa mai moale cu amenzile și controalele. La cât sunt de săraci, oropsiți, jecmăniți, mințiți, amenințați și disprețuiți românii de autorități, doar un biped cu coada pe sus, ca Hei-Ușș, le mai lipsea!  

admin

Latest News

Mircea Geoană dă semnalul pentru candidatura sa la președinție: ‘Nu sunt în căutarea unui alt job internațional’

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana , a declarat că nu se află în căutarea unui alt job...

More Articles Like This