sâmbătă, mai 18, 2024

Echipa de pompieri voluntari a Austriei – dublă campioană mondială!

Must Read

St. Martin și Hinterschiffl au adus Austriei titlurile de cîștigători la Campionatul Mondial

Grupele de pompieri voluntari din Mühlviertel au ocupat primul și al doilea loc la campionatele mondiale de pompieri ce se desfășoară la Celje (Slovenia).

Potrivit publicației krone.at, doar un punct a despărțit pompierii din Hinterschiffl de Julbach de triumful total, după dubla victorie în competiția de pompieri voluntari care are loc în SLovacia, la Celje. Echipa din St. Martin im Mühlkreis și-a asigurat victoria la campionatele mondiale. Iar în spatele lor s-au clasat cei din Hinterschiffl. Deci, sunt deja asigurate trei medalii pentru Austria Superioară, pentru că echipa de tineret din Waldneukirchen și-a adjudecat și ea, bronzul. De asemenea, echipa de tineret din St. Martin/M. a ajuns pe locul patru și se declară mulțumiți de „cei mari”.

Nici măcar temperaturile înăbușitoare de aproape 40°C de la locul competiției, nu i-au putut încetini pe vajnicii pompieri din Oberösterreich!

În fața unor tribune pline, cu mii de fani din circa 20 de națiuni concurente, echipa St. Martin im Mühlkreis (districtul Rohrbach) a reușit să-și apere cu succes titlul de campioni mondiali, câștigat la Villach în 2017 în cadrul tradiționalului concurs de pompieri desfășurat vineri, 22 iulie 2022, echipa St. Martin și-a arătat încă o dată nervii puternici, cu un atac impecabil la proba de stingere a incendiilor și obținând un timp excelent, de 51,15 secunde, în cursa de ștafetă. Locul doi a revenit grupului de pompieri voluntari Hinterschiffl , tot din districtul Rohrbach, din Austria Superioară. Locul al treilea a revenit unui grup din țara gazdă, Slovenia, iar pe al patrulea s-a clasat tot o echipă austriacă – cea a pompierilor voluntari Röns, din Vorarlberg .

Celelalte plasamente ale grupelor austriece sunt:

Locul 6: Zillingtal (Burgenland)

Locul 9: Trattenbach (Austria Inferioară)

Locul 15: Falkenstein (Stiria)

Locul 19: Niederthai (Tirol)

Locul 34: Lungötz (Salzburg)

Președintele pompierilor și comandantul provincial al pompierilor din Austria Superioară, Robert Mayer, a fost prezent la competiție pe toată durata acesteia și a fost impresionat de performanța echipelor austriece: „Sunt absolut încântat, fiecare grupă a dat ceea ce a putut, cu mare motivație. Această căldură extremă a făcut această după-amiază extrem de dificilă, dar băieții au înregistrat, totuși, timpi de top. Îi felicit în special pe câștigători, dar și pe cei care au arătat astăzi aici, pe teren, ce înseamnă coeziune, spirit de echipă, perseverență și profesionalism!” – a declarat dl Mayer.

În total, opt echipe austriece au fost reprezentate la categoria „Pompieri voluntari A”. Sâmbăt, 23 iulie, încep grupele feminine și grupele de la categoria „Pompieri voluntari B”, după-amiază urmând să aibă loc concursul de pompieri al grupelor sportive.

Puteți găsi clasamentul general al competiției aici: https://www.bundesfeuerwehrverband.at/wp-content/uploads/2022/07/Ergebnisliste-Wertung-I-FF-A.pdf

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This