sâmbătă, mai 18, 2024

DISPAR BANII DE PENSII!

Must Read

Av. Gheorghe Piperea

„Evenimente extrem de grave se întâmplă pe Pilonul II și nimeni nu iese în stradă!”

sursa foto: Radio Guerrilla

În doar șase luni, românii au rămas fără circa 8 la sută din banii cu care au contribuit la Pilonul II de pensii, a avertizat avocatul Gheorghe Piperea (foto) joi, 28 iulie 2022.

Este vorba despre mai mult de 7 miliarde de lei, dintr-un total de 88 de miliarde de lei. Banii au fost pierduți nu doar prin furt, ci și prin investiții păguboase – de exemplu, în obligațiuni emise de către bănci rusești – a explicat Piperea.

Redăm postarea de pe Facebook a avocatului:

Evenimente extrem de grave se întâmplă pe “piața” pensiilor publice administrate privat (Pilon II) și nimeni nu ia atitudine, nimeni nu iese în stradă: în numai 6 luni, banii noștri din fondurile de pensii administrate privat s-au erodat cu cca 8%. S-au vaporizat peste 7 mld lei, dintr-un total de 88 de mld… Inclusiv prin furt sș investitți în obligațiuni emise de bănci rusești.

Reamintesc un principiu din lege (care, din păcate, s-a transformat, în practică, într-un simplu slogan propagandistic): suntem proprietari asupra “activelor” acumulate în contul nostru la aceste fonduri. Constituția ne garantează (cică) dreptul de proprietate…”

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/dispar-banii-de-pensii-alerta-avocatului-gheorghe-piperea-evenimente-extrem-de-grave-se-intampla-pe-pilonul-ii-si-nimeni-nu-iese-in-strada/

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This