sâmbătă, mai 18, 2024

De ce ne e teamă, nu scăpăm: Inteligența artificială va înlocui mulți lucrători în următorii ani

Must Read

Conform unui sondaj global realizat de Adecco Group în colaborare cu Oxford Economics, se estimează că inteligența artificială va duce la reducerea numărului de lucrători în mii de companii în următorii cinci ani.

Aproximativ 41% dintre cei 2.000 de directori chestionați se așteaptă să angajeze mai puțini oameni din cauza acestei tehnologii.

Inteligența artificială, din ce în ce mai abilă Rezultatele sondajului sugerează că inteligenta artificiala inclusiv cea generativă, care poate crea texte și imagini originale, ar putea schimba fundamental piața muncii și modul în care lucrează oamenii, în viitorul apropiat.Directorul general al Adecco Group, Denis Machuel, a subliniat că iinteligenta artificiala  reprezintă un factor major de perturbare în lumea muncii, menționând că anumite companii trebuie să ia măsuri pentru a se adapta la aceste schimbări și a evita perturbările inutile.

Aproximativ 46% dintre directorii intervievați au declarat că ar reloca angajații afectați de AI la alte poziții în cadrul companiei, în timp ce doi din trei intenționează să recruteze persoane calificate în domeniul AI.

Situația, posibil mai sumbră decât o arată sondajele

Cu toate acestea, situația este mai sumbră pentru lucrători decât sugerează alte sondaje, precum cel realizat de Forumul Economic Mondial, care indică faptul că un sfert dintre companii se așteaptă la pierderi de locuri de muncă cauzate de AI.

Deși unele companii văd inteligenta artificiala ca un avantaj și prognozează crearea de noi locuri de muncă, altele au fost nevoite să facă disponibilizări invocând implementarea acestei tehnologii.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This