marți, mai 21, 2024

Da, embargoului asupra gazelor: Premierul Nehammer joacă „ruleta rusească” cu aprovizionarea cu energie a Austriei!

Must Read

În ciuda tuturor avertismentelor date de purtătoarea de cuvânt a UE, Petra Steger, partidele aflate la guvernare în Austria, inclusiv SPÖ și Neos, au votat luni, 30 mai, în favoarea embargoului asupra petrolului și gazelor rusești, în comisia principală a Parlamentului UE.

 Împotriva intereselor austriece

 După cum s-a raportat, dna Steger a depus două moțiuni împotriva acestor sancțiuni. Ea a cerut guvernului federal austriac să emită o declarație oficială către UE și, dacă este necesar, să-și folosească dreptul de veto pentru a preveni planurile de embargo. Dar chemarea Petrei Steger de a acționa în interesul Austriei și de a proteja nenumărate locuri de muncă a rămas neascultată. ÖVP, în asociere cu Verzii și partidele de pseudo-opoziție SPÖ și Neos, au respins ambele cereri și, prin urmare, s-au pronunțat în favoarea unui embargo pe petrol și gaze împotriva Federației Ruse, cu toate consecințele catastrofale de așteptat pentru austrieci.

Ordinul vine de la Nehammer

 Acest lucru este remarcabil, deoarece cancelarul ÖVP, Karl Nehammer, a vorbit foarte diferit în perioada premergătoare. El a declarat publicației Kurier pe 4 aprilie că un astfel de embargo nu era de discutat, deoarece „nu era o mișcare inteligentă”. Expertul în energie Johannes Benigni a mai spus în „ZIB Nacht” din 2 mai că o astfel de sancțiune nu va face decât să crească costurile pentru noi, dar Rusia își va vinde apoi petrolul și gazul către China, India și alte țări. Duminică, programul ORF „Im Zentrum” a menționat și că Austria are contracte în derulare și obligatorii pentru aprovizionarea cu gaze din Rusia până în 2040. Asta ar însemna că, chiar dacă nu am cumpăra nimic, tot ar trebui să plătim 98 la sută din total pentru asta. În prezent, aceasta este de șase miliarde de euro pe an.

Nici un răspuns de la cancelarul federal

Petra Steger a fost dezamăgită de votul reprezentanților Austriei la embargo și a spus, după ședința principalului comitet al UE: Nenumărate întrebări cu privire la implicațiile unor astfel de embargouri au rămas fără răspuns. În ce măsură pot fi atinse obiectivele declarate? Embargourile nu afectează Europa mai mult decât Rusia?! Ce alternative de alimentare cu petrol și gaze există, cu ce cost și cu ce impact? Cancelarul nu a răspuns la niciuna dintre aceste întrebări.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This