vineri, aprilie 19, 2024

Joseph Rebell aduce soarele italian la Belvedere!

Must Read

Expoziția pictorului vienez „În lumina sudului” se deschide azi, 15 iunie!

De miercuri, Muzeul Belvedere va expune opere de artă ale pictorului vienez Joseph Rebell. Expoziția „În lumina sudului” se concentrează pe reprezentarea luminii de către Rebell în picturile de peisaj. Printre altele, el a pictat zone din Golful Napoli și Coasta Amalfi.

Expoziția este dedicată în primul rând picturilor realizate în sudul Italiei, dar evidențiază și desenele sale timpurii, ale lacurilor din nordul Italiei. Mai presus de toate, manipularea specială a luminii îl distinge pe pictorul peisagist Rebell. „În lumina sudului” începe pe 15 iunie și este prima expoziție monografică despre Joseph Rebel, din Viena. Ea se referă în special la plecarea lui Rebell în Italia, succesele sale la Napoli și perioada sa ca director al Galeriilor Belvedere. Picturile de peisaj ale artistului prezintă apusuri de soare, zone de coastă și peisaje forestiere. Pe lângă motivele pitorești, el s-a dedicat și colțurilor ascunse de pe coasta Napoli și a pictat oameni la lucru în port. Rebell și-a pictat tablourile în ulei, în aer liber și, de asemenea, a folosit creionul și pensula pentru a imortaliza oameni – în principal muncitori și pescari, la fața locului.

Furtunile maritime și erupțiile vulcanice, bine reprezentate!

Artistul nu a desenat doar peisaje idilice, ci și bărci aflate în dificultate, mări furtunoase și erupții vulcanice. Pictorul a vrut să arate cât de mult sunt expuși oamenii de pe litoral la aceste forțe ale naturii, explică curatorul Sabine Grabner. Dar chiar și atunci când Rebell înfățișează cerul cu nori fumurii, el pune în scenă lumina, reflectată în mare. „În lumina sudului” cuprinde circa 70 de picturi și 40 de desene din colecții publice și private din Austria, Germania, Italia și Elveția, care sunt expuse împreună pentru prima dată. Galeria Belvedere. Expoziția poate fi vizitată în Muzeul Belvedere până pe 13 noiembrie.

Rebel a transformat Belvedere într-un „muzeu modern”

Rebell s-a născut la Viena în 1787 și a studiat la Academia de Arte Frumoase. În 1810, s-a mutat în Italia, unde a pictat zona din jurul Lacului Como și Lacul Maggiore, în operele sale de artă. El și-a câștigat faima cu priveliștile spre Golful Napoli, Ischia, Capri și Amalfi. Însuși împăratul Franz Ioseph a aflat despre Rebel și, în 1824, i-a încredințat conducerea Galeriei Imperiale de Fotografie din Belvedere. La doar patru ani de la numire, artistul a murit de tuberculoză, la vârsta de 41 de ani. În această scurtă perioadă de timp, Rebell a transformat Belvedere într-un „muzeu modern”- arată directorul general, Stella Rollig. De exemplu, muzeul avea, încă de atunci, un sistem de încălzire cu aer cald pentru a îmbunătăți condițiile climatice. De asemenea, el a restaurat picturi și a atașat la ramele de tablouri numele și datele biografice ale artiștilor. „Muzeul așa cum este el azi, este opera lui Rebell!” – arată Grabner.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This