duminică, aprilie 21, 2024

Donauinselfest: Ce trebuie să știți despre cel mai mare festival în aer liber din Austria!

Must Read

Viena are cel mai mare festival gratuit în aer liber din Europa, iar Donauinselfest are loc în acest weekend

 Ce trebuie să știți despre festivalul de pe Insula Dunării

Donauinselfest este cunoscut drept cel mai mare festival gratuit de muzică în aer liber din Europa și are loc anual, pe insula Dunării din Viena. Festivalul atrage circa trei milioane de vizitatori pe parcursul celor trei zile de evenimente și a început vineri în capitala Austriei.

Donauinselfest are loc anual din 1983, pe insula fluvială de 21,1 kilometri. Anul acesta, are 14 zone diferite și 11 etape, potrivit site-ului oficial al festivalului. Vizitatorii sunt așteptați la peste 600 de ore de program.

Iată ce trebuie să știți pentru a vă bucura pe deplin de programul festivalului!

Când și unde se ține festivalul?

Festivalul are o gamă largă de evenimente începând de vineri, 24 iunie, și durează până duminică, 26 iunie. Are loc pe insula dintre Dunărea Nouă și brațele Dunării, cunoscută sub numele de Donauinsel. Intrarea la festival este ușor accesibilă cu metroul U1 (stația Donauinsel) și U6 (stația Handelskai) și – atenție – nu există locuri de parcare disponibile lângă locul desfășurării festivalului! Intrarea la eveniment este liberă.

Donauinselfest revine după pandemie

După doi ani cu participare redusă și multe restricții provocate de pandemia de Covid-19, Donauinselfest a revenit la normal. Nu există o limită a numărului de vizitatori, nicio cerință de a prezenta dovada vaccinării sau a recuperării după boală și nici obligativitatea de a purta mască! Cu toate acestea, autoritățile au cerut ca oamenii să-și asume „responsabilitatea personală”, deoarece numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut. Organizatorii îi sfătuiesc pe participați să se testeze înainte de a vizita vastul festivalul, însă e doar o recomandare.

„Îi rugăm pe toți cei care ar dori să viziteze Donauinselfest în acest an să facă în avans un test PCR sau un test rapid și astfel, să se protejeze pe ei înșiși și pe ceilalți. Persoanele cu simptome nu au voie să intre în spațiul festivalului!” – a declarat organizatorul Matthias Friedrich. Deși măștile nu sunt obligatorii, acestea sunt recomandate la fața locului dacă este prea plin de oameni și nu este posibilă distanțarea socială. În plus, există obligativitatea purtării măștii pentru toți lucrătorii Donauinselfest din zonele interioare.

Aveți grijă la ceea ce nu aveți voie să aduceți la festival!!

Există o listă extinsă de lucruri care nu sunt permise, pe parcursul festivalului. De exemplu, vizitatorii nu au voie să ia cu ei genți și rucsacuri mari („format A3”, conform site-ului). Dar o geantă de sport nu este considerată un rucsac. Animalele, inclusiv câinii, sunt interzise – cu excepția câinilor ghid și a câinilor de serviciu. De asemenea, nu aveți voie să aduceți umbrele, băuturi alcoolice, cutii, ambalaje de sticlă sau drone. Lista articolelor interzise include și „material de propagandă”, flacoane de pulverizare, fluiere, obiecte mari sau voluminoase, biciclete și skateboard-uri, scaune, alimente și multe altele. Puteți – și ar trebui – să vă aduceți multă apă și cele necesare pentru protecție solară, deoarece se așteaptă că temperaturile vor fi de circa de 30 de grade Celsius în următoarele zile.

Ce fel de muzică veți asculta?!

Festivalul are mai multe etape și o selecție largă de programe. Trupele sunt de obicei regionale, cu o prezență semnificativă a trupelor austriece, germane și italiene. Puteți găsi tot felul de muzică, de la pop la rock, rap și techno. Există chiar și trupe-tribut, precum Break Free, care vor cânta cele mai cunoscute hit-uri ale trupei Queen, pe scena rock. Programul include și alte activități, precum poezia slam, scene de artă, zone de sport și chiar evenimente pentru familii și copii. Puteți consulta programul oficial al festivalului aici: https://donauinselfest.at/Programm/

admin

Latest News

David Popovici, o nouă medalie de aur! 400m liber la Campionatele Naționale de Înot

David Popovici (19 ani) a câştigat, vineri, medalia de aur în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de...

More Articles Like This