sâmbătă, aprilie 20, 2024

Descoperire surprinzătoare: Unii urși polari pot supraviețui fără gheață!

Must Read

În sud-estul Groenlandei, cercetătorii au întâlnit o populație de urși albi, necunoscută până acum!

Oamenii de știință au descoperit o populație de urși polari necunoscută anterior, în sud-estul Groenlandei, care nu depinde de gheața de mare! În schimb, această populație de urși polari izolată, vânează pe gheața de apă dulce din apropierea ghețarilor care se varsă în mare, scriu cercetătorii conduși de Kristin Laidre de la Universitatea din Washington, în revista Science. Populația de urși este, de asemenea, diferită genetic de celelalte. Cercetătorii estimează că există câteva sute de astfel de exemplare, ceea ce îi face al 20-lea subgrup cunoscut de urși polari. Oamenii de știință au folosit o cantitate mare de date, inclusiv despre mișcările și genetica urșilor polari, din ultimii 36 de ani, pentru a cerceta populația și a observat animalele în mediul lor.

„Știam din documentele istorice și din cunoștințele aborigenilor că există unii urși în această zonă, dar nu ne-am dat seama cât de extraordinari sunt!”- arată cercetătoarea. Regiunea este puțin explorată, din cauza condițiilor meteorologice imprevizibile, a munților accidentați și a ninsorilor abundente. Populațiile de urși polari cunoscute până acum se bazează în mare parte pe gheața de mare, pentru a vâna foci. Cu toate acestea, suprafața gheții marine din Arctica a continuat să scadă în ultimele decenii, din cauza schimbărilor climatice. Descoperirea noii populații de urși polari ar putea da unele speranțe cu privire la supraviețuirea speciei, scriu cercetătorii. Gheața de apă dulce provenită de la ghețari, care se varsă în mare, ar putea servi drept „refugiu climatic necunoscut anterior”. Cu toate acestea, ei avertizează că nu e cazul să ne facem prea multe speranțe. Studiul arată cum unii urși polari ar putea supraviețui schimbărilor climatice, a spus Kristin Laidre. „Dar nu cred că habitatul ghețarilor poate susține un număr mare de urși polari! Pur și simplu, nu sunt destui. Continuăm să ne așteptăm ca numărul de urși polari din Arctica să scadă brusc, odată cu schimbările climatice!” Cercetătorii scriu că populația de urși care a fost descoperită acum, folosește și gheața de mare care îngheață direct pe coastă, pentru vânătoare. Totuși, acesta este disponibilă în zonă doar patru luni pe an, până la sfârșitul lunii mai. Este cea mai izolată din punct de vedere genetic populație de urși polari de pe pământ!- a spus coautorul Beth Shapiro, de la Universitatea din California. „Știm că această populație a fost separată de alte populații de urși polari, de cel puțin câteva sute de ani!”- arată cercetătorul.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This