vineri, aprilie 19, 2024

Cinci orașe europene în care poți ajunge cu trenul din Austria în mai puțin de cinci ore!

Must Read

Budapesta, Praga, Zagreb, München și Zürich vă așteaptă!

Austria este situată chiar în centrul continentului european, iar rețeaua sa feroviară extinsă vă poate duce în multe orașe frumoase în doar câteva ore. Iată cinci pentru a vă ajuta să vă planificați călătoria.

Vara este aproape la și numărul cazurilor de Covid-19, la niveluri gestionabile, pentru prima vară din ultimii trei ani. Oamenii din Austria, ca și din alte părți, caută să călătorească din nou. Austria este fără ieșire la mare, dar are câteva locuri frumoase pentru înot care merită cu siguranță cel puțin o scurtă excursie în lunile mai calde. Multe sate și destinații pot fi vizitate din Viena și într-o excursie de o zi. Dar dacă doriți să mergeți mai departe și să vedeți diferite orașe din Europa, atunci, o călătorie cu trenul ar putea fi opțiunea,  având în vedere problemele din jurul aeroporturilor europene din acest an. Trenurile devin din ce în ce mai populare forme de transport, în special printre cei care caută un mod convenabil și mai ecologic de a călători. Poate că nu este la fel de ieftin și rapid ca unele zboruri low-cost, dar călătoria cu trenul are și avantajele sale, cum ar fi bucuria de priveliști incredibile (mai ales în și în jurul Austriei), posibilitatea de a lucra și de a avea acces la internet și la telefon, plecând din și sosind în centrele orașelor, în loc de aeroporturi îndepărtate. Mai mult, călătoriile cu trenul au devenit mai ieftine și mai rapide în ultimii ani. Într-o țară cu un sistem feroviar extins și înconjurată de ținuturi frumoase, călătoria cu trenul devine și mai atractivă. Iată câteva sugestii dacă sunteți în căutarea unor destinații grozave de vară (sau orice sezon, într-adevăr) din Austria cu trenul.

De la Viena la Budapesta

Căutați o destinație de oraș cu o mulțime de festivaluri de muzică, evenimente culturale, parcuri și oportunități frumoase de vizitare a obiectivelor turistice? Un tren care pleacă din gara centrală a Vienei vă va duce în capitala fermecătoare a Ungariei în doar aproximativ 2 ore și 40 de minute. Prețurile variază, dar biletele pot fi găsite la doar 24,90 EUR pentru un singur sens.

De la Viena la Praga

Un tren de la gara centrală din Viena vă va duce la Praga istorică și plină de viață în 4 ore și 40 de minute, pentru mai puțin de 40 EUR, în funcție de zi – chiar mai ieftin, dacă nu vă deranjează să schimbați trenul în timpul călătoriei. Praga este un oraș grozav de vizitat, mai ieftin pentru turiști decât alte capitale europene. Oferă o mulțime de activități pentru oameni de toate vârstele.

De la Graz la Zagreb

Ce ziceți de o vizită la uimitoarele lacuri Plitvice din Croația? Din Zagreb, este ușor să ajungeți până la frumoasa coastă dalmată și să vă plimbați pe lângă lacuri sau pentru a vă bucura de vară la Marea Adriatică. Un tren direct pleacă din gara centrală din Graz și ajunge în centrul capitalei Croației în circa 3 ore și 50 de minute. Biletele pot fi găsite la 29,90 EUR, pe site-ul ÖBB.

De la Salzburg la München

Aceasta este o excursie foarte populară, deoarece ambele orașe sunt relativ apropiate, iar trenurile pe această rută circulă des. Vă puteți urca în tren la gara principală din Salzburg și puteți ajunge la München în mai puțin de două ore, pentru puțin peste 30 EUR. München este o destinație turistică majoră, iar vara este plină de evenimente, festivaluri și oferte culturale.

De la Innsbruck la Zürich

Vecina de Alpi a Austriei este cunoscută și pentru lacurile sale frumoase. Este peisajul perfect pentru o excursie frumoasă de vară, cu prietenii și familia. Din Innsbruck, călătoria este relativ scurtă cu trenul, durează circa trei ore și jumătate. Un bilet poate fi găsit la 39,90 EUR într-un tren direct. Puteți, de asemenea, să vă aventurați într-o călătorie cu patru schimbări, care vă vor duce tot acolo în mai puțin de cinci ore, dar costă numai 14,30 EUR. Dacă doriți să mergeți și mai departe, multe destinații pot fi atinse după călătorii mai lungi de șase, șapte sau opt ore. Operatorul feroviar austriac ÖBB oferă, de asemenea, o serie de trenuri de noapte, care vă pot duce aproape oriunde, de la Split la Amsterdam .

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This