vineri, martie 29, 2024

Cele mai frumoase destinații turistice din Austria Inferioară!

Must Read

O regiune plină de atracții irezistible!

De la cramele vechi de secole, aflate adânc sub suprafața pământului, până la parcuri de alpinism nou-nouțe la înălțimi amețitoare, Austria Inferioară are multe de oferit, în ceea ce privește destinațiile turistice Vă prezentăm o selecție dintre cele mai frumoase.

Wachau

Dacă faceți o excursie în Wachau, cu greu vei putea evita o vizită la Dürnstein. Orașul cu circa 830 de suflete este azi una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Austria. Fosta mănăstire Stift Dürnstein are fundația direct pe DunăreTurnul albastru și alb al bisericii colegiale este considerat un simbol al orașului Wachau. Ruinele turnului Dürnstein se ridică la 360 de metri deasupra orașuluiRegele englez Richard Inimă de Leu a fost oaspete aici. Ruinele cu aspect romantic sunt accesibile gratuit pe tot parcursul anului. De aici, vă puteți lăsa privirea să rătăcească peste castelele și mănăstirile din Wachau. Un adevărat răsfăț!

Kellerschlössl Dürnstein, încorporat în podgorii, oferă plăcere iubitorilor naturii și vinului. Se spune că cancelarul federal Leopold Figl ar fi avut o cheie a cramei de sub micul palat baroc, pe care se spune că a folosit-o frecvent, în cursul negocierilor privind tratatul de stat. Azi, toată lumea poate bea un pahar de vin aici. În Kellerschlössel, există o tavernă de vinuri care își răsfață oaspeții cu produse din regiune, de la jumătatea lunii iunie, până la jumătatea lunii august.

Aggstein este situat la o jumătate de oră cu mașina la sud-vest de Dürnstein, în districtul Melk, din Mostviertel. Situate la circa 300 de metri deasupra malului drept al Dunării, ruinele castelului Aggstein oferă o priveliște fantastică asupra Wachau. Dacă doriți să vă bucurați din plin de împrejurimile minunate când ajungeți, puteți merge pe Calea Sf. Iacob, începând de la Maria Langegg. La ruinele castelului se poate ajunge pe jos, în circa două ore și jumătate. În taverna de la fața locului vă puteți întrema. Aventurierii se vor distra descoperind scări, curți și turnuri ascunse. O vizită la temniță sau la Sala Cavalerilor amintește de vremuri de mult trecute. Drumul Sf. Iacob duce la Melk. Cu toate acestea, trebuie să planificați o durată de șapte ore și jumătate pentru aceasta. Vara, mănăstirea Melk atrage printr-o serie de evenimente culturale, mai ales concertele de vară și zilele internaționale baroc. În plus, cei interesați de cultură pot vizita și expoziții speciale. Cu toate acestea, cunoștințele nu sunt transmise aici doar la nivel cultural. Stiftsgymnasium Melk, cea mai veche școală (încă) existentă din Austria, este situată în Abația Melk.

Nu degeaba, orașul vechi Krems este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Reperul său este Steiner Tor, singura dintre cele patru porți ale orașului, care a supraviețuit. Conține inscripția AEIOU. Dacă sunteți deja aici, ar trebui neapărat să faceți o plimbare prin cartierul Stein. Portalurile ornamentate, ferestrele și comorile arhitecturale precum Biserica Minoritelor și Göttweigerhof, stau încă mărturie despre prosperitatea fostului oraș-port dunărean. De altfel, Muzeul de Caricatură Krems este amplasat între centrul istoric al orașului Krems și orașul vechi medieval Stein, în care pot fi găsite lucrări de Manfred Deix și Gustav Peichl, cunoscut și sub numele de Ironimus.

Waldviertel impresionează prin peisajele sale fascinante de mlaștină. În Parcul Natural Hochmoor Schrems, sunt oferite drumeții cu ghid. Cei care preferă să exploreze zona pe cont propriu, o pot face folosind traseul istoric Moor. Stațiile proiectate interactiv, oferă perspective interesante asupra împrejurimilor fascinante. Un punct culminant este platforma de vizionare „Himmelsleiter”, de 20 de metri înălțime. Oricine urcă cele 108 trepte ale sale, va fi răsplătit cu o vedere panoramică asupra peisajului mistic al mlaștinilor. Dacă preferați să o luați mai ușor, vă recomandăm o vizită la lacul de acumulare Dobra. Aici puteți nu doar înota, ci și campa. Deși rezervorul de apă Dobra este mai mic decât rezervorul Ottensteiner, nu este în niciun fel inferior acestuia! Încorporat într-un peisaj impresionant, veți găsi aici un loc liniștit, chiar și în zilele toride de vară. De-a lungul secolelor, lucrurile au fost probabil mai puțin liniștite la Castelul RappottensteinFiind unul dintre cele mai vechi repere din nord-vestul Waldviertel, el tronează pe un con stâncos abrupt. Ca și castelul Rappottenstein, castelul Pöggstall atrage și vizitatori cu evenimente vara. Fostul castel cu șanț din secolul al XIII-lea este considerat o bijuterie culturală importantă. Pe lângă grădina castelului, scara în spirală de piatră, portalul renascentist și curtea interioară cu arcade frumos restaurată merită și acestea văzute. Castelul Rosenburg din Kamptal, merită, de asemenea, o vizită. Chiar și drumul prin arcada impunătoare, până la intrarea în castel, este spectaculos! Cele patru secțiuni diferite de grădină reprezintă un loc de liniște, în mijlocul vieții agitate de zi cu zi.

Dacă călătoriți în Waldviertel, ar trebui să treceți cu siguranță și prin Mohndorf Armschlag. Câmpurile de mac sălbatic constituie o priveliște deosebită, vara. Defileul Ysper, sălbatic și romantic, se află la o jumătate de oră cu mașina, la sud-vest de Mohndorf ArmschlagAici există oportunități de drumeții pentru întreaga familie. De asemenea, sunt oferite drumeții cu ghid. Apropo de drumeții: Parcul Național Thayatal oferă o mare varietate de excursii pe lângă râul Thaya, care șerpuiește prin vale, pădurile de stejari și pajiști colorate.

 

Weinviertel – paradisul amatorilor de vinuri!

Fiind cea mai mare regiune viticolă din Austria, Weinviertel este și regiunea care se mândrește cu cele mai multe pivnițe! Trei sferturi din cele 1.107 de beciuri viticole din Austria Inferioară, pot fi găsite aici. Unul mai frumos decât celălalt! Există, de exemplu, Öhlbergkellergasse din Pillersdorf, votată cea mai frumoasă pivniță din regiune în 1994, Zipf din Mailberg și Gstetten din Poysdorf. Se afirmă că Hadres ar fi cea mai lungă pivniță subterană din lume. Pivnițele din Pulkautal, pe de altă parte, au atins faima cinematograficăAici, jandarmul Simon Polt, personajul principal din romanele polițiste ale lui Alfred Komarek, a rezolvat multe cazuri complicate de crimă. Căutătorii de aventură sunt sfătuiți să facă un tur al lanțului de pivnițe de vinuri, numite Pivnițele Retz. Un labirint fantastic se deschide la o adâncime de până la 20 de metri sub pământ. Cu o lungime totală de 20 de kilometri, Retzer Erlebniskeller este cea mai mare cramă istorică din Austria. Locuitorii din zonă își depozitau deja vinul aici la sfârșitul secolului al XIII-lea. Moara de vânt Retzer avea în grijă pe atunci și bunăstarea locuitorilor din zonă. Situată pe Muntele Calvar, ea este una dintre ultimele două mori de vânt funcționale din Austria. Merită și o plimbare prin orașul Retz însuși! Localitatea, fondată în 1279, are un număr mare de clădiri istorice demne de admirat.

Castelul Kreuzenstein este situat în sudul regiunii WeinviertelPereții săi venerabili au servit drept fundal pentru filme, de mai bine de 100 de ani. Filmele recente filmate aici includ producția Disney „Cei trei mușchetari” și „Ultimul cavaler templier”, cu Nicolas Cage. Tom Turbo și-a rezolvat și el, aici, misterele. Ruinele Castelului Staatz sunt situate în nordul Weinviertel. Ascensiunea, nu foarte ușoară, pe acest traseu, merită pur și simplu, datorită priveliștii impresionante, dincolo de granița națională. La castel sunt oferite tururi de aventură pentru copii. La poalele ruinelor castelului se află scena Felsenbühne, unde, vara, se joacă spectacole muzicale.

Wienerwald

În sud-vestul pădurilor Vienei, în comunitatea Hinterbrühl, de lângă Mödling, se află Parcul Național Sparbach, cel mai vechi parc natural din Austria. Aici veți găsi pajiști întinse, copaci uriași și ruine. Copiii se pot relaxa pe locurile de joacă spațioase și se pot vedea mistreți și alte animale sălbatice, care se plimbă liber. Parcul Palatului Laxemburg este, de asemenea, o destinație potrivită pentru întreaga familie. Împăratul Franz Joseph I și împărăteasa Sisi și-au petrecut, pe vremuri, luna de miere, în mijlocul acestei frumoase oaze de verdeață . Azi vă puteți minuna de magnificul castel sau puteți face o excursie cu barca în jurul iazului castelului de 25 de hectare, în mijlocul căruia tronează Franzensburg, un castel cu aspect romantic.

Dacă vremea nu este potrivnică și doriți să faceți o excursie în mediul rural, vă puteți petrece timpul cu un tur ghidat al mănăstirii sau al pivniței din domeniulMănăstirii Klosterneuburg. O altă destinație populară este Mănăstirea Heiligenkreuz (Crucea Sfântă)Cu circa 200.000 de vizitatori pe an, mănăstirea este una dintre destinațiile de top din Austria Inferioară. La trei kilometri de Abația Heiligenkreuz, se află fosta cabană de vânătoare imperială Mayerling, a prințului moștenitor Rudolf, care a devenit notorie după moartea inexplicabilă a moștenitorului tronului și a iubitei sale, Mary Vetsera.

Ruinele castelului Rauhenstein, de la intrarea în Helenental, mărturisesc și ele vremuri trecuteMenționată pentru prima dată în a doua jumătate a secolului al XII-lea, locația a intrat în paragină, la începutul secolului al XVIII-lea. Din 1993, aici, pe Walpurigsnacht, se desfășoară anual „Ruinenfestl”, din 30 aprilie, până la 1 mai. Atât pe vreme bună, cât și pe vreme rea, vă puteți relaxa în băile romane din Baden (Römen Therme Baden), obiectiv turistic și balnear, a cărui piscină în aer liber este plină cu apă sulfuroasă. Sau vă puteți scălda în apă minerală pură în centrul spa termal istoric Bad Vöslau, care este situat în mijlocul unui parc de 45.000 de metri pătrați, cu păduri de pini parfumate și peisaje stâncoase romantice.

Dacă doriți să mergeți mai sus, vă recomandăm o drumeție pe traseul panoramic Troppberg. De aici, puteți admira priveliștea minunată a poalelor Alpilor, cu vârfurile Schneeberg și Ötscher. La fel de remarcabilă este și priveliștea de la Observatorul Jubileului Ottakringer. În zilele deosebit de senine, puteți vedea Carpații Albi, la nord-est. Fanii sportului sunt pe mâini bune în grădina de alpinism Peilstein. Cu cele 850 de trasee uimitoare din cele 26 de sectoare, nu este doar cea mai frumoasă, dar și cea mai mare grădină de alpinism din Pădurea Vienei. Atât începătorii, cât și alpiniștii cu experiență, își pot cheltui aici banii, în mod plăcut.

 

Semmering-Rax

După standardele din Austria inferioară, pe Rax  există destulă zăpadă iarna. Pe lângă schiuri și drumeții cu rachetele de zăpadă, zona atrage și schiori. Platoul înalt, cu diferențele sale de altitudine, oferă o ocazie foarte bună de practică, mai ales pentru începători, dar și pentru schiorii mai avansați. Traseul de la gara montană la Otto-Schutzhaus este foarte popular atât iarna, cât și vara. Rax este la fel de popular printre alpiniști și alpiniști. Dacă preferați să o luați mai ușor, puteți lua telecabina. Vă duce pe platoul înalt, în opt minute.

Oricine a fost vreodată în zonă, ar trebui să facă și o excursie în Höllental. În valea îngustă, sălbatică și romantică, ce se cuibărește între masivele calcaroase abrupte ale masivelor Schneeberg și Rax, există câteva surse care sunt importante pentru alimentarea cu apă potabilă a Vienei. „ 1. Wiener Wasserleitungsweg ” a fost construită de-a lungul celor mai frumoase tronsoane ale traseului. Se desfășoară între Hirschwang și Kaiserbrunn, unde se află vechiul castel cu șanț. De asemenea, se recomandă o plimbare pe Höllentalbahn.Traseul căii ferate, care a intrat inițial în funcțiune în 1918, merge de la Semmeringbahn, până la începutul câmpiei Höllental. Apropo de Semmering: acțiunea este garantată aici! Curajoșii pot sări din Turnul Millenium, de la o înălțime de 25 de metri. Există zece trasee de diferite grade de dificultate disponibile, în parcul de biciclete . Inclusiv unele care sunt potrivite pentru întreaga familie! Mai recent, pasionații de alpinism își pot testa abilitățile și pe traseul de frânghii din pădure Hirschenkogel . Traseul de frânghii forestier se află la o altitudine de 1.350 de metri și are dimensiunea unui teren de fotbal. Este împărțit în șase cursuri, la diferite niveluri. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât cursul este mai dificil și mai lung. Întregul traseu durează circa trei ore.

Burg Greifenstein

Castelul Greifenstein tronează sus, deasupra malului sudic abrupt al Dunării, pe o stâncă din Pădurea Vienei. Se spune că și-a luat numele de la acea perioadă întunecată din secolul al XV-lea, când baronii tâlhari făceau rele în toată zona. Așa-zisa piatră de jurământ există și astăzi în curte, iar toți cei care intrau în castel trebuiau să bage mâna în cavitatea lui și să spună cuvintele „Oricât de adevărat ating piatra, prețuiesc ospitalitatea acestei case!” Deoarece, numai oaspeții primiți știau despre acest ritual, a devenit în curând clar cine era prieten și cine era dușman. Aceștia din urmă erau aruncați rapid în temniță. Lucrurile nu au fost mai puțin brutale din secolul al XVI-lea, când castelul a fost folosit în primul rând ca închisoare pentru curtea ecleziastică. Oricine era condamnat de liderul religios, trebuia să-și ispășească pedeapsa în temnița turnului. Din 1770, castelul, care a fost construit probabil în secolul al XI-lea, a fost abandonat în mod repetat. A căzut în paragină, a fost reconstruită, a căzut iar în paragină… Până când a fost cumpărat și restaurat în 1960, de restauratorul Johannes Hübner. În 2006, un incendiu care a izbucnit în castel, a distrus, printre altele, restaurantul. De atunci, castelul nu mai este accesibil. Din exterior, însă, încă te poți minuna de zidurile sale istorice sau te împrospătați în lunca văii Dunării, de la poalele dealului.

Construit în secolul al XI-lea, castelul Schallaburg a fost în mod semnificativ remodelat și extins, începând cu 1540. În acest timp și-a primit aspectul actual, de  castel renascentist. Împreună cu MănstireaMelk, Schallaburg este acum una dintre cele mai populare destinații din Austria Inferioară. Pentru întreaga familie! În 1968, statul Austria Inferioară a cumpărat instalația, a renovat-o și a deschis un centru de expoziții de clasă internațională între zidurile vechi. În perioada martie-decembrie, castelul atrage și prin evenimente expoziționale și culinare, inclusiv Zilele Kunst Werk, festivalul jocurilor și piața de Crăciun.

Schloss Grafenegg

La sfârșitul secolului al XIII-lea, a existat doar o mică așezare în care se află astăzi impunătorul Castel Grafenegg . În prima jumătate a secolului al XV-lea, în jurul zonei au fost construite un zid de inel și un șanț, iar în a doua jumătate, proprietatea a trecut în posesia lui Ulrich von Grafeneck, care i-a dat numele. Au urmat o serie de alți proprietari, inclusiv împăratul Friedrich al III-lea. și fiul său, Maximilian I. De-a lungul secolelor, complexul a fost reconstruit de mai multe ori, până când a căpătat forma actuală, în secolul al XIX-lea. Castelul Grafenegg nu este doar una dintre cele mai importante clădiri ale istoricismului romantic, ci este și o locație populară pentru evenimente și filmări. În filmul „Școala animalelor magice”, a funcționat ca un centru de predare. Aici au fost filmate și scene din filmul de televiziune „The Little Lady”, serialul „Vienna Blood”, producția ORF „Das Haus der Lügen” și serialul TV „Blind determinated”. În 2007, a fost construit Turnul Norilor, în parcul palatului de 32 de hectare, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură din Austria, o scenă în aer liber cu 1.700 de locuri pe scaune și 300 de locuri în iarbă. Festivalul Grafenegg are loc aici în fiecare an în timpul verii, iar Adventul Grafenegg atrage publicul iarna.

 

Schloss Hof

La est de Viena, nu departe de March, se află Schloss Hof, cel mai mare dintre cele șase castele Marchfeld. Construit în stil renascentist în anii 1620, a fost achiziționat în 1725 de prințul Eugen de Savoia, unul dintre cei mai de succes generali ai Austriei, care l-a transformat într-o cabană de vânătoare în stil baroc. Treizeci de ani mai târziu, reședința de vară a Prințului Eugen și-a schimbat reședința la Maria Theresien. O conversie și o extindere recentă au adus palatul în stil baroc la aspectul actual. Lângă castel se află o grădină mare, în stil baroc, cu numeroase scări, fântâni și statui, pe o suprafață de 50 de hectare. Parcul spațios vă invită să zăboviți, la fel ca și locația Meiereri. Deschis pe tot parcursul anului, Schloss Hof atrage vizitatori cu un număr mare de expoziții speciale și programe recurente. Zilele grădinii de primăvară și toamnă sunt sărbătorite aici an de an. Piețele de Paște și de Crăciun merită și ele vizitate. Pe 1 mai, are loc o paradă de animale în stil baroc, la sfârșitul verii și toamna, are loc festivalul cailor, festivalul recoltei Marchfeld și festivalul zmeului. Și copiii își pot chltui banii aici.

 

Schloss Marchegg

Castelul Marchegg era deja destinat demolării, când orașul Marchegg a achiziționat vechile ziduri. Asta se întâmpla în 1957. Azi, puteți vizita expoziția „De la Regele Ottokar la Prințul Pálffy”. De asemenea, membrii familiei princiare menționate, au fost cei care au întreprins renovări ample la castel. În secolul al XVII-lea, acesta a fost demolat, cu excepția unui turn și reconstruit ca un castel cu șanț tetrangular. La mai puțin de o sută de ani mai târziu, șanțul de apă a fost umplut, iar castelul a fost transformat într-un palat baroc, folosit în principal ca și cabană de vânătoare și reședință de vară pentru următoarele două secole. Aici au locuit, printre alții, împăratul Iosif al II-lea și Maria Tereza. Fostele terenuri de vânătoare imperiale se învecinează cu parcul idilic al castelului. Ele sunt desemnate ca Rezervația Naturală „Untere Marchauen” , de aproape 50 de ani . Aici veți găsi cea mai mare colonie de berze albe care se reproduc în copaci, din Europa Centrală. Între sfârșitul lunii martie și jumătatea lunii august, puteți explora „ regatul berzelor ” cu un ghid de la Marchegg Stork House. Pe vreme rea, o vizită la Expoziția de Stat din Austria Inferioară este o idee bună. Aceasta duce de la sedentarizarea omului la prezent și oferă perspective asupra unui posibil viitor al acestei regiuni și al zonelor sale naturale.

admin

Latest News

„Palat Eschenbach” din Viena, susținut de Alexandru Tomescu și Sânziana Mircea, a prefațat ciclul de evenimente aniversare organizate de Asociația „Mihai Eminescu” cu prilejul...

La data de 11 martie 2024, în eleganta sală de concerte a „Palatului Eschenbach”, situată în Cartierul Muzeelor din...

More Articles Like This