sâmbătă, aprilie 20, 2024

A murit miliardara Heidi Horten!

Must Read

„Cu mare regret și profundă tristețe” curatoarea muzeului de artă a anunțat decesul patronului, donatorului și colecționarului de artă Heidi Goëss-Horten

„Cu mare regret și profundă tristețe trebuie să raportăm moartea neașteptată a patronului și fondatorului nostru Heidi Goëss-Horten”, relatează duminică Colectia Horten. Miliardarul și colecționarul de artă a murit duminică, la primele ore ale dimineții, în casa ei de pe lacul Wörthersee. Era în al 82-lea an. Muzeul Heidi Hortens a fost deschis recent la Viena în prezența unui grup ilustru de oaspeți, dar fără fondatoare.

O Doamnă generoasă, caldă și inteligentă!

“O doamnă generoasă, inimoasă și inteligentă, ne-a părăsit azi. Ea va fi îndelung pomenită pentru angajamentul ei față de artă și sport în special, ca președinte al KAC (Klagenfurt Athletic Sports Club sau EC KAC este o echipă profesionistă de hochei pe gheață din Liga ICE Hockey, din Klagenfurt, Carintia-.n.n)”- a declarat consilierul personal al Heidi Goëss-Horten, în memoria fondatoarei muzeului. “La Colecția Heidi Horten, intrarea este gratuită în muzeu de luni până duminică, cu excepția zilei de închidere, de marți”- precizează administratoarea Colecția Horten. Înainte de moarte, Heidi Horten și-a împlinit dorința inimii sale: propriul muzeu de artă!. Doi ani de construcție pentru o adevărată bijuterie, în primul cartier al Vienei! Heidi Horten își expune acolo nenumărate comori de artă pe 1.500 de metri pătrați, în inima orașului. Colecționari de arta recunoscuți și oaspeți marcanți au putut arunca o prima privire asupra Colecției Horten din venerabilul Hanuschhof, joi seara. 

Muzeul de artă rămâne moștenirea mea către Austria!

Camerele, înalte de 17 metri, conțin exponate impresionante, precum pictura „Colaborare”, de Andy Warhol și Jean-Michel Basquiat și un tablou de Damien Hirst, cu fluturi morți. Dar există și un număr impresionant de noi achiziții, printre cele 50 de opere de artă. Un ochi deosebit remarcă și sculptura ce reprezintă un porc,  precum și natura „UR Mutter”, pictată în violet de artista Lena Henke.

“Muzeul de artă rămâne moștenirea mea către Austria!” – a declarat Heidi Horten, într-un interviu pentru heute.at.

Heidi Goëss-Horten s-a născut pe 13 februarie 1941, la Viena. În 1966, s-a căsătorit cu antreprenorul și așa-numitul „rege al magazinelor”, Helmut Horten, care era cu 30 de ani mai mare cu ea. Acesta a murit în 1987, iar Heidi Horten a lăsat moștenire întreaga avere. Ulterior, ea a fondat Fundația Helmut Horten. În 1994, Heidi s-a căsătorit cu comerciantul francez de flori Jean-Marc Charmat, de care a divorțat ulterior. În 2015, s-a căsătorit cu Anton Goëss. 

“ O colecționară de artă extrem de interesată și un iubitor de artă mărturisit, ne-a părăsit!”-  a declarat secretarul de stat pentru artă și cultură, Andrea Mayer, referindu-se la moartea lui Heidi Goëss Horten. „Moștenirea ei ca și colecționar rezonează atât în ​​Austria, cât și la nivel internațional. Trebuie să îi mulțumim lui Heidi Goëss-Horten pentru decizia de a-și deschide colecția privată, iubitorilor de artă și de a îmbogăți peisajul muzeal austriac cu Colecția Heidi Horten”- a precizat Andrea Mayer.

admin

Latest News

Investigații RMN „la negru” în Spitalul Pantelimon. Acum este de DNA

Continuăm seria dezvăluirilor de la „Spitalul Morții” Sf. Pantelimon. Aici, au fost făcute zeci, poate sute de investigații RMN...

More Articles Like This