sâmbătă, mai 18, 2024

Coaliției aflate la putere nu-i pasă de problemele șomerilor!

Must Read

Reforma privind majorarea ajutorului de șomaj și asigurările sociale va fi discutată abia la toamnă!

Parlamentarii austrieci au o vacanță de 74 de zile!

Reforma asigurărilor pentru șomaj este amânată. Noile reguli nu mai pot fi prezentate înainte de vacanța de vară parlamentară, așa cum își propusese coaliția de guvernământ- a declarat marți seară ministrul Muncii și Economiei, Martin Kocher (ÖVP). Cu toate acestea, el este încrezător că „împreună cu partenerul nostru de coaliție (Verzii-n.n), vom putea prezenta un proiect de lege după vacanța de vară”. El spune că atacul Rusiei asupra Ucrainei și inflația au necesitat eforturi sporite din partea aleșilor.

Gargară pentru nimic!

Deși au existat „discuții intensive și foarte constructive” în coaliție, acestea nu ar fi putut fi continuate în aceeași măsură, din cauza noilor provocări. Cu toate acestea, „s-a ajuns la un consens de bază, cu privire la majoritatea problemelor discutate”.

Prezentate în procesul de reformă sunt „proiectarea politicii active de pe piața muncii, simplificări în implementarea activității Agenției de Șomaj, în special atunci când se solicită indemnizația de șomaj și impunerea de sancțiuni, precum și condițiile în care mici câștiguri suplimentare ale șomerilor ar trebui să fie posibile”- a precizat Kocher.

Cu toate acestea, sunt încă necesare analize și discuții suplimentare cu privire la nivelul ajutoarelor de șomaj și a altor beneficii pentru categoriile defavorizate. Reforma asigurărilor pentru șomaj trebuie privită ca un pachet general și nu redusă la nivelul indemnizațiilor de șomaj! – a pledat Kocher pentru răbdare, conform agenției Austrian Presse Agentur (APA).

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This