marți, mai 21, 2024

Buchet de medalii pentru elevii români la Olimpiada de Lingvistică!

Must Read

Lotul României a obţinut o medalie de aur, una de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică din acest an.

Elevii care au reprezentat cu cinste România, sunt: Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – medalie de aur, Vlad-Ştefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara – medalie de argint, Nicoleta Dobrică de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, Bucureşti – medalie de bronz, Rareş Polenciuc de la Colegiul Naţional “Roman Vodă” din Roman, dar şi profesorilor coordonatori Valentina Cojocaru, Roxana Preda (Universitatea din Bucureşti) şi Paul Helmer (Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca).

Mihai Bratu (aur 2021, aur 2022) devine astfel cel mai bun participant al României din toate timpurile, depășindu-l pe Dan Mirea (aur 2014, argint 2015) care a ocupat această poziție în ultimii 7 ani. Nicoleta Dobrică (bronz 2021, bronz 2022) se alătură și ea listei pe care se mai aflau, alături de Dan, din partea României, Theodor Cucu (bronz 2016, aur 2017) și Matei Banu (bronz 2017, bronz 2019), mai scriu organizatorii români.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, i-a felicitat prin intermediul unui mesaj pe facebook.

Succesul acesta este cel mai recent, dintr-o serie impresionantă din acest an. Astfel, România a obținut locul I pe națiuni la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori 2022, cu cel mai mare scor pe echipe din istoria competiției.

Apoi, elevii români au fost cei mai buni din Europa la Olimpiada Internațională de Matematică.

Și la Olimpiada Internațională de Geografie, românii au fost la înălțime: două medalii de aur, una de argint și una de bronz.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.r3media.ro: https://r3media.ro/medalii-de-aur-argint-si-bronz-obtinute-de-tinerii-romani-la-olimpiada-internationala-de-lingvistica/

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This