sâmbătă, mai 18, 2024

Brandul rusesc care se extinde în toată Europa.

Must Read

Rusia extinde un supermarket în aproape toată Europa, deși are sancțiuni economice impuse de Uniunea Europeană și de Occident. Este vorba despre discounter-ul Mere, care a ajuns și în România. Lanțul de magazine se mărește și îi atrage pe cumpărături cu preturi mici și oferte.

Brandul rusesc care se extinde în toată Europa. Românii iau cu asalt magazinele.

Supermaketurile Mere au ajuns, anul trecut, în Germania, Austria, Polonia, Lituania, iar în România. Presa maghiară susține că Ungaria nu va accepta acest brand, însă, nu din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, ci pentru încurajarea produselor autohtone.

Proprietarul magazinelor Mere este retailerul de alimente Torgservis, care apare în Germania ca TS Markt GmbH. În Rusia, acesta patronează, printre altele, lanțul de discounturi Svetofor. În spatele acestui „imperiu alimentar” se afla dinastia Schneider-ilor.

Pentru a „masca” proveniența brandului, proprietarii magazinelor pregătesc o altă strategie comercială, sub denumirea MyPrice.

Somon leton, cârnați lituanieni , ulei de floarea soarelui polonez, biscuiți cu cremă prosusă în Rusia sunt câteva dintre produsele alimentare care se găsesc în magazinele Mere, reduse cu aproximativ 20% față de ceea ce se găsește pe rafturile magazinelor din supermarketurile din Europa.

De la începutul războiului din Ucraina,  UE a impus sancțiuni masive și fără precedent împotriva Rusiei.

Aceste sancțiuni se adaugă măsurilor impuse deja Rusiei încă din 2014 ca urmare a anexării Crimeei și a nepunerii în aplicare a acordurilor de la Minsk.

Acestea includ măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice, măsuri diplomatice și măsuri privind vizele.

Sancțiunile economice sunt menite să aibă consecințe grave asupra Rusiei în urma acțiunilor sale și să contracareze în mod eficace capacitatea acesteia de a-și continua agresiunea.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This