sâmbătă, mai 18, 2024

“Billa” înghite „Adeg”!

Must Read

Noul conglomerat va avea un departament comun pentru vânzări en-gros

Din punct de vedere organizatoric, Adeg va continua ca unitate separată, în noul Departament en-gros Billa, „cu vânzări independente, management de categorie, marketing și amenajări de magazine”, potrivit unui comunicat de presă al Grupului REWE. Unitatea va fi condusă de Jürgen Öllinger, fostul membru al Consiliului de Administrație al Adeg, care este acum responsabil pentru Adeg Wholesale, comercianții Adeg și partenerii de cooperare.

Toate, dintr-o singură sursă!

“Prin acest pas, ne consolidăm, grupăm și standardizăm activitățile noastre en-gros, sub o singură conducere. Afacerea en-gros ADEG și, pe viitor și comercianții Billa, vor fi aprovizionați dintr-o singură sursă!” – a declarat șeful Rewe International, Marcel Haraszti.

Primii negustori Billa, la sfarșitul anului!

Totodată, în cursul integrării, Billa începe să introducă modelul de comerciant deja folosit la Adeg. Până la sfârșitul anului, ar trebui să apară primii amatori pentru produsele Billa. O conversie la modelul de comerciant se face, desigur, pe bază voluntară, ambele concepte urmând să coexiste în paralel, a spus purtătorul de cuvânt. Filialele Billa existente sau noile locații vor putea fi, apoi, gestionate de comercianți independenți, în viitor.

Reducerea personalului Adeg „nu a fost dezbătută!

Cu toate acestea, marca Adeg va fi păstrată, a anunțat, vineri 1 iulie, compania REWE. Un purtător de cuvânt al grupului a declarat, la cererea Austrian Presse Agentur (APA), că forța de muncă a lui Adeg „nu va fi dezbătută” în cadrul restructurării. Din punct de vedere organizatoric, Adeg va fi continuat ca unitate separată în noul departament en-gros Billa, „cu vânzări independente, management de categorie, marketing și amenajări de magazine”, se arată în comunicatul de presă. Jürgen Öllinger, fost membru al consiliului de administrație Adeg, va fi responsabil de unitate și va fi responsabil pentru comercianții Adeg, comercianții Adeg și partenerii de cooperare.  “Prin acest pas, ne consolidăm, grupăm și standardizăm activitățile noastre angro, sub o singură comandă. Afacerea en-gros Adeg și, pe viitor, comercianții Billa, vor fi aprovizionați dintr-o singură sursă” – a declarat șeful Rewe International, Marcel Haraszti, într-o emisiune televiziată de vineri. Totodată, în cursul integrării, Billa începe să introducă modelul de comerciant deja folosit la Adeg.

Cine este Marcel Haraszti?!

Grupul Rewe, fondat la Köln în 1927, se renovează și predă, de asemenea, Austriei, responsabilitatea pentru rețeaua de magazine Penny. Pe viitor, filiala Rewe International AG (RIAG), cu sediul în Wiener Neudorf (Austria Inferioară), va fi responsabilă pentru toate afacerile internaționale. Este inclusă și o conversie în partea de sus. Actualul CEO, Frank Hensel, a demisionat la sfârșitul lunii aprilie 2018. El a fost ajutat de cinci noi membri ai consiliului de administrație, care împart sarcinile în mod egal.
Marcel Haraszti a preluat deja agenda austriacă de la Hensel, în avans. El este responsabil pentru lanțurile de retail Billa, Merkur, Bipa și Adeg, precum și pentru extinderea operațională în Germania. Noul șef Rewe Austria s-a născut în septembrie 1975, la Viena. Părinții săi au venit în țară în 1956, anul în care sovieticii au zdrobit sângeros revolta maghiară. Pentru Haraszti, noul job pune capăt unui „nomadism” de 15 ani, care l-a dus în Ucraina (Billa), în România (Billa), Lituania și Letonia (IKI) și cel mai recent, la Rewe Süd, din Bavaria. Haraszti este căsătorit cu o lituaniaă. Au doi copii (3, 5), este fan austriac, „atlet pasiv pasionat” și de obicei își începe ziua la cinci dimineața – după maximum cinci-șase ore de somn.

Acestea sunt planurile

Într-o discuție cu jurnaliștii de marți, Marcel Haraszti a dezvăluit pentru prima dată mai multe despre planurile sale de viitor.

• Conceptul „Merkur compact”, care sunt magazine Merkur mai mici, care pot fi găsite și în zonele urbane, este în continuare extins. Haraszti mai vede aici „mult potențial”. Prima filială corespunzătoare a fost deschisă recent în Kittsee (Burgenland).

• Pe lângă magazinele obișnuite Billa, pe viitor, vor exista filiale mai mari pentru „pentru a putea reflecta mai bine gama existentă”. În special, ar trebui să se aloce mai mult spațiu zonei pentru alimente proaspete.

• În general, extinderea Billa, Merkur și Bipa va continua. Potrivit lui Haraszti, chiar și la Viena sunt „puncte albe în care nu suntem reprezentați”. Același lucru este valabil și pentru vestul Austriei.

• Se promovează, de asemenea, conexiunea dintre comerțul online și cel fizic. Stațiile de ridicare în care sunt depozitate produsele comandate online ar trebui să joace un rol important. Potrivit lui Haraszti, aceasta ar trebui să fie „singur și la piețe”. Un terminal Billa este în prezent testat la un birou municipal din sudul Burgenland, unde cei cărora nu le plac computerele pot comanda produse alimentare și altele asemenea în magazinul online.

• Deținătorii de carduri de clienți aduc deja 80 la sută din vânzări. Ei ar trebui să poată aștepta cu nerăbdare mai multe oferte și promoții personalizate. „Cardurile vor fi dezvoltate in continuare!”, promite Haraszti.

• Accentul este și rămâne regionalitatea. Noi produse urmează să fie dezvoltate în cooperare pe termen lung, cu fermierii locali. În plus, magazinele ar trebui să ofere din ce în ce mai mult produse de la producători locali.

• Haraszti ​vede Rewe la fel de bine poziționat pentru brandurile proprii, cu potențial pentru farmacie si produse din carne, precum si brandul regional „Iată-mă!”.

• Rewe dorește, de asemenea, să vină cu idei noi, când vine vorba de angajați, pentru a deveni mai atractivi. Pentru că există o lipsă de tineri. „În prezent, căutăm cu disperare oameni în retail!”

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This