sâmbătă, mai 18, 2024

Baterie din alimente poate fi reîncărcată

Must Read

Cercetătorii din Italia au dezvoltat o baterie reîncărcabilă din alimente. Bateria este comestibilă și se poate dizolva în siguranță și complet în stomac odată ce și-a făcut treaba. Potrivit studiului, care a fost publicat în Advanced Materials, prototipul funcționează la un inofensiv 0.65 volți și în prezent oferă 48 microampi de curent timp de 12 minute.

Prototipul are o dimensiune de aproximativ un centimetru pătrat – dar este planificată o versiune mai mică, cu o capacitate mai mare.

Potrivit lui Mario Caironi de la Institutul Italian de Tehnologie, viitoarele aplicații potențiale variază de la senzori comestibili care pot monitoriza condițiile de sănătate din interiorul corpului până la senzori de alimentare pentru a monitoriza condițiile de depozitare a alimentelor. Bateriile cu capacități mai mari ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru roboții moi comestibili, de exemplu.

Deoarece bateria este atât de sigură, ar putea fi folosită și în jucării care pot fi înghițite cu ușurință. Echipa de cercetare speră, de asemenea, ca într-o zi să poată dezvolta baterii mai mari și mai sigure pentru mașinile electrice, de exemplu. Acestea nu ar fi apoi comestibile, ci fabricate din materiale mai durabile decât bateriile litiu-ion actuale.

Zeci de cicluri de încărcare
Prototipul bateriei comestibile durează zeci de cicluri de încărcare. Cu toate acestea, poate fi încărcat numai în afara corpului.

În general, știința este din ce în ce mai preocupată de dezvoltarea electronicii care poate monitoriza în siguranță sănătatea sub formă de implanturi. Alimentarea acestor mici dispozitive medicale este încă o mare provocare.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This