marți, mai 21, 2024

BANI PENTRU FEMEILE ANTREPRENOR!

Must Read

Buget de peste 150 milioane lei

Beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei pe societate

Programul demarează în 18 august

Lumea banilor

sursa foto: impact.ro
Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat apelul de finanțare a programului Femeia Antreprenor 2022. Bugetul este de peste 150 de milioane de lei, beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate, iar programul începe în 18 august 2022.

Obiectivul principal al schemei de minimis îl constituie stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării structurilor economice private înființate și conduse de către femei, îmbunătățirea performanțelor economice ale acestora, realizarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, bazate pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, în contextul problemelor legate de menținerea echilibrului dintre obligațiile familiale și cele profesionale și ale prejudecăților existente încă la nivel local, potrivit ministerului.

Criteriul de eligibilitate
Societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puțin unul dintre asociați să fie femeie și să dețină cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății, în cazul IMM-urilor aplicante. Pentru societățile înființate în baza Legii 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.
​ Bugetul maxim al programului pentru anul 2022 este 157.624.000 lei.lei, iar beneficiarele pot obține maxim 200.000 lei/societate. Numărul de societăți beneficiare este de aproximativ 785, pentru anul 2022.

Înscrierile se fac online
Înscrierea în cadrul programului, dar și toată implementarea și derularea măsurii de sprijin se vă face exclusiv on-line, prin intermediul aplicației Ministerului antreprenoriatului și turismului IMM-Recover https://granturi.imm.gov.ro, sistem informatic dezvoltat în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicații Speciale, ce permite digitalizarea completă a raportului dintre administrație și aplicanți, eliminând complet atât interacțiunea dintre funcționari și reprezentanții societăților aplicante, cât și depunerea de documente emise de alte instituții ale statului.
„Data de la care va fi activa aplicația informatică de înscriere și gestiune a programului Femeia Antreprenor este 18 august 2022 pe site-ul https://granturi.imm.gov.ro , începând cu ora 10.00 a.m., iar numărul de Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin este 021-9059. Solicitantele au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării.
Prin implementarea Programului în perioada 2022-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 5.000 de beneficiare, Bugetul estimat pentru întreaga perioada fiind 1.000.000.000 lei”, potrivit ministerului Antreprenoriatului.

Diminuarea decalajelor​
​ Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cădariu, a declarat că se urmărește diminuarea decalajelor dintre femeile și bărbații antreprenori, mai ales că doar 36,84% din asociați/acționari sunt femei:
​”Suplimentar, observăm că, în ultimele luni, ponderea asociaților/acționarilor din cadrul persoanelor juridice favorizează decalajul dintre femeile și bărbații antreprenori. Deși, nominal, de la începutul anului a crescut numărul de asociați/acționari femei, creșterea este mult mai mică față de creșterea numărului bărbaților care sunt acționari sau asociați ai societăților. Programul contribuie, totodată, la atingerea standardelor OECD privind egalitatea de gen în domeniul antreprenorial, fiind o măsură personalizată, care asigură accesul la finanțare a femeilor antreprenor. Egalitatea de șanse se obține, în primul rand, prin micșorarea deficitului sistematic existent”.

ARTICOL PRELUAT CU ACORDUL EDITORULUI DE PE www.luba.ro: https://luba.ro/bani-pentru-femeile-antreprenor-buget-de-peste-150-milioane-beneficiarele-pot-obtine-maxim-200-000-lei-pe-societate-programul-demareaza-in-18-august/

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This