sâmbătă, mai 18, 2024

Austria se pregătește de furtuni uriașe!

Must Read

Temperaturile de 37 de grade aduc furtuni puternice în weekend

Joi și vineri, 4 și 5 august, va fi foarte cald în Austria. Însă căldura determină producerea unor furtuni care vor afecta țara zile întregi. Potrivit meteorologilor, citați de publicația heute.at, vremea însorită din mijlocul verii va continua și joi, dar va începe și un val de furtuni în toată țara. 

După-amiaza, furtunile cauzate de căldură de la Silvretta, peste creasta principală tiroleză a Alpilor, până la Tauern, vor deveni, treptat mai dese. În est, vântul moderat de sud-est se va intensifica în unele zone, dar vântul de obicei nu joacă un rol major. Va fi și mai cald, între 28 până la 35 de grade.

37 de grade și furtuni puternice în weekend!

Ziua de vineri începe însorită, în afară de norii reziduali alpini interiori, dar, în timpul zilei, norii cumulus se vor forma puțin mai repede în munți, decât în ​​zilele precedente și de la prânz sunt așteptate local furtuni puternice, de la Silvretta, până la Stiria Superioară. Departe de munți, vreema va rămâne însorită mult timp, abia spre seară, șansele unor furtuni cresc din zona Lacului Constanța, până în Austria Superioară. Sunt posibile rafale de furtună dinspre vest, dar, înainte de asta, va fi doar un vânt slab și aerul se va încălzi până la 36 sau 37 de grade.

Sâmbătă, în special pe partea de nord a Alpilor, vor fi averse și furtuni repetate. În sud, soarele va străluci, înainte să izbucnească și aici furtuni în cursul zilei, cu risc de furtună. Vremea rămâne prietenoasă pentru mai mult timp în Burgenland și în nord-estul extrem, dar, și aici, șansele de furtuni crește în timpul zilei. În est, va sufla un vânt puternic dinspre nord-vest, fiind așteptate furtuni cu rafale de vânt local. De la nord-vest la sud-est, maximele vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade.

Furtuni violente și duminică!

Duminica va începe cu mulți nori și câteva averse. În cursul zilei, se vor dezvolta averse și uneori furtuni puternice din Vorarlberg, prin Tirol și Salzburg, până în vestul Stiriei Superioare și Carintiei Superioare. Soarele va apărea aici doar ocazional, dar în sud-est și est exista frecvent un amestec din ce în ce mai prietenos de soare și nori. Valorile maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade, de la vest la est.

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This