sâmbătă, mai 18, 2024

AMBASADORUL EMIL HUREZEANU NU ȘI-A FĂCUT TIMP SĂ NE TRANSMITĂ DOUĂ VORBE, CU OCAZIA ZILEI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!

Must Read

ÎNTRUCÂT NU AM GĂSIT PE SITE-UL AMBASADEI UN MESAJ AL AMBASADORULUI ROMÂNIEI ÎN AUSTRIA, EMIL HUREZEANU, PENTRU COMUNITATEA ROMÂNEASCĂ DIN ACEASTĂ ȚARĂ, CU PRILEJUL ZILEI ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI, PUBLICĂM mesajul dlui secretar de stat Gh. Cârciu.

𝐌𝐞𝐬𝐚𝐣𝐮𝐥 𝐬𝐞𝐜𝐫𝐞𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐂𝐚̂𝐫𝐜𝐢𝐮, 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐥𝐞𝐣𝐮𝐥 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐏𝐫𝐞𝐭𝐮𝐭𝐢𝐧𝐝𝐞𝐧𝐢, 𝟐𝟗 𝐦𝐚𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟐:

“Nu locuim într-o ţară, locuim într-o limbă. Patria asta înseamnă şi nimic altceva”, spunea Emil Cioran.

Dragi români de pretutindeni,

Hristos a Înviat!

Cuvintele filozofului și scriitorului Emil Cioran răsună puternic și astăzi în inimile noastre,când marcăm Ziua Românilor de Pretutindeni, sărbătoare consacrată românilor de pe toate meridianele lumii.

Dorul de acasă marchează această zi, prin iubirea față de limba română și prin tradițiile care ne poartă înapoi pe drumul amintirilor.

În același timp, Ziua Românilor de Pretutindeni este despre succesul și valoarea milioanelor de români care, prin munca și devotamentul lor, joacă un rol important în societățile din țările în care trăiesc. Indiferent de domeniul de activitate, românii reușesc să fie bine integrați și să își păstreze, totodată, România în suflet. Una dintre misiunile noastre este de a-i susține în menținerea identității lingvistice, spirituale și culturale și în construirea de comunități puternice.

Prin proiectele proprii și prin programul de finanțări nerambursabile puse la dispoziție, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va continua să sprijine comunitățile românești din diaspora și din comunitățile istorice.

În aceste momente pline de provocări, este necesar să lăsăm la o parte diferențele și să fim uniți. Nu uitați că România vă așteaptă acasă!

Vă doresc ca această zi să ne aducă mai aproape unii de alții.

La mulți ani, români de pretutindeni! Și nu uitați, vă iubim!

Latest News

Părintele Necula, despre cea mai mare problemă cu care se confruntă România în aceste vremuri

Preotul Constantin Necula consideră că România duce lipsă în prezent de meseriaşi şi totodată că este necesară o restartare...

More Articles Like This